Πόλεμος στο Ισραήλ: Οι IDF κατέστρεψαν το αρχηγείο της υπηρεσίας πληροφοριών της Χαμας στη Γάζα [vid]

Ο στρατός του Ισραήλ (IDF) ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέστρεψε το αρχηγείο των μυστικών υπηρεσιών της Χαμάς στη Γάζα και ένα φυλάκιο της Ταξιαρχίας της Πόλης της Γάζας.

Στρατιώτες του Ισραήλ σκότωσαν μαχητές της Χαμάς ενώ ανακάλυψαν τις εγκαταστάσεις κατασκευής όπλων και συνέλεξαν πληροφορίες, τεχνολογικά όργανα και σημαντικές πληροφορίες για την υπόγεια υποδομή της τρομοκρατικής οργάνωσης, αναφέρει η ανακοίνωση των IDF.

Σύμφωνα με τον στρατό, οι επιδρομές ήταν μέρος των δραστηριοτήτων της Ταξιαρχίας Καταδρομών στις γειτονιές Issa και Tel Al-Hawa στην πόλη της Γάζας.

Μάλιστα, οι IDF έδωσαν στη δημοσιότητα και ένα βίντεο από τις επιδρομές αυτές.

Το ελεγχόμενο από τη Χαμάς διπλωματικό γραφείο της Γάζας ανακοίνωσε απόψε ότι ο αριθμός των νεκρών έχει ανέλθει σε 14.532, από την αρχή του πολέμου μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο αριθμός των τραυματιών ξεπερνά τους 35.000 και οι αγνοούμενοι είναι περίπου 7.000.

Περισσότερα από 50 μέλη της ίδιας οικογένειας σκοτώθηκαν στον καταυλισμό προσφύγων της Τζαμπάλια, στη βόρεια Γάζα, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής εκστρατείας του Ισραήλ εκεί, έκανε σήμερα γνωστό ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών.

«Μονάχα σήμερα το πρωί, από την οικογένεια Καντούρα στην Τζαμπάλια, 52 άνθρωποι εξοντώθηκαν, σκοτώθηκαν», είπε ο Ριιάντ αλ Μαλίκι, στο περιθώριο μιας ενημέρωσης από υπουργούς Εξωτερικών αραβικών και μουσουλμανικών χωρών στο Λονδίνο.

Επίσης, οι IDF πραγματοποίησαν επιδρομή σε μία πολυτελή γειτονιά της βόρειας Γάζας, όπου έχουν τα σπίτια τους αρκετά υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς, όπως υποστηρίζουν.