Πολωνία: Πιθανότατα ρωσικός ο πύραυλος που μπήκε στον εναέριο χώρο – Σε κατάσταση συναγερμού οι δυνάμεις αεράμυνας

Όλα δείχνουν ότι το αντικείμενο που εισήλθε σήμερα στον εναέριο χώρο στην Πολωνία ήταν πιθανότατα ρωσικός πύραυλος, ο οποίος στη συνέχεια επέστρεψε στην Ουκρανία, δήλωσε Πολωνός στρατηγός.

Ο στρατηγός Maciej Klisz, επιχειρησιακός διοικητής των πολωνικών ενόπλων δυνάμεων, είπε ότι το αντικείμενο πιθανότατα έφυγε από τον εναέριο χώρο της Πολωνίας αφού πέρασε λιγότερο από τρία λεπτά πάνω από το έδαφος της χώρας και επέστρεψε πάνω από την Ουκρανία.

«Ολόκληρη η διαδρομή πτήσης πάνω από το πολωνικό έδαφος παρακολουθούνταν», είπε ο Klisz στους δημοσιογράφους. «Αυτή τη στιγμή, το σενάριο που προτείνω είναι ότι ο πύραυλος έφυγε από τον εναέριο χώρο της Πολωνίας».

Η Πολωνία έχει θέσει τις δυνάμεις αεράμυνας της σε κατάσταση συναγερμού, δήλωσε ο Jacek Górszewski, εκπρόσωπος της Επιχειρησιακής Διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. «Για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του εναέριου χώρου μας, αυξήσαμε την ετοιμότητα μάχης των συστημάτων αεράμυνας μας, καθώς και την ετοιμότητα των μαχητικών μας αεροσκαφών», ανέφερε ο Górszewski σύμφωνα με το Polsat News.

Ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα, μετά την έκτακτη σύσκεψη του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας, επικοινώνησε με τον Γενικό Γραμματέα του NATO, Γενς Στόλτενμπεργκ και τον ενημέρωσε για το περιστατικό και την κατάσταση ασφαλείας στην Πολωνία.

Με πληροφορίες από: Reuters / Φωτογραφία αρχείου Reuters