OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Πολύνεκρες επιθέσεις στην Υεμένη

22/06/2015 - 09:02
Share on FacebookShare on Twitter

Ενώ οι διαπραγματεύσεις για την Υεμένη στην Γενεύη που διοργανώθηκε την Παρασκευή υπό την αιγίδα του ΟΗΕ κατέληξαν με αποτυχία, οι αεροπορικές επιχειρήσεις των δυνάμεων συνασπισμού υπο την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας κατα των τζιχαντιστών που ακολούθησαν οδήγησαν σε αιματηρό απολογισμό:15 νεκροί και δεκάδες τραυματίες και την πόλη της Ταιζ ένα απέραντο πεδίο μάχης.
Ενδεικτικο του αδιεξόδου στις έμμεσες διαπραγματεύσεις που έγιναν στην Ελβετία για τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Υεμένη ειναι ότι δεν ορίστηκε και νέα ημερομηνία για νέο γύρο συζητήσεων.

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ τόνισε ότι χρειάζονται περαιτέρω διαβουλεύσεις για να φτάσουν οι δύο πλευρές σε κατάπαυση του πυρός και πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη για να ενημερώσει τον επικεφαλής του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.

Ο Ισμαήλ Ουλντ Σέιχ Άχμεντ χαρακτήρισε τις διαπραγματεύσεις στην Γενεύη «προκαταρκτικές», αν και παραδέχθηκε ότι δεν έχει οριστεί νέα ημερομηνία για να υπάρξουν περαιτέρω διαβουλεύσεις.Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ κατηγορεί και τις δύο πλευρές για το αδιέξοδο, τονίζοντας: «Δεν υπάρχει συμφωνία, ας είμαστε σαφείς, δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου. Δεν φτάσαμε σε καμία συμφωνία, γιατί και οι δύο πλευρές είχαν διαφορετικές απόψεις για την επίτευξη αρχικής συμφωνίας, αλλά και για επίτευξη συμφωνίας γενικά».

Ο υπουργός Εξωτερικών της νόμιμης, εξόριστης κυβέρνησης έριξε την ευθύνη για το αδιέξοδο στους αντάρτες Χούτι, λέγοντας: «Εξακολουθούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι θα φτάσουμε σε μια ειρηνική λύση για την Υεμένη, υπό τη σκέπη του ΟΗΕ. Όμως δυστυχώς η αντιπροσωπεία των Χούτι δεν μας επέτρεψε να καταφέρουμε την πρόοδο που περιμέναμε»

Το Ιράν στηρίζει τους Χούτι. Στόχος της σιιτικής μειονότητας από τη βόρεια Υεμένη είναι να καταλάβει την εξουσία.

Οι Χούτι υποστηρίζουν ότι μάχονται εναντίον μιας διεφθαρμένης κυβέρνησης και εναντίον των ισλαμιστών μαχητών. Αρνούνται ότι έχουν την οποιαδήποτε υποστήριξη από το Ιράν και τονίζουν πως η κατάσταση στην Υεμένη επιδεινώνεται λόγω της εμπλοκής της Σαουδικής Αραβίας.

Τον Μάρτιο, οι αντάρτες ανέτρεψαν τον πρόεδρο της Υεμένης, Μανσούρ Χάντι.

Από τότε η χώρα βυθίστηκε στο χάος. Οι υπηρεσίες υγείας της Υεμένης και οι οργανώσεις αρωγής που δρουν εκεί αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στο μέγεθος της κρίσης.Υπολογίζεται ότι στις αεροπορικές επιθέσεις των δυνάμεων συνασπισμού υπο την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας που μαίνεται από τις 26 Μαρτίου μέχρι σήμερα σκοτώθηκαν 2.800 άτομα

Την ίδια στιγμή τζιχαντιστές οργάνωσαν στο τέλος της περασμένης εβδομάδας δυο βομβιστικές επιθέσεις στην Σαναα όπου σκοτώθηκαν 2 άτομα και τραυματίσθηκαν έξι- σε συνέχεια άλλων.Συγκεκριμένα ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη έξω από ένα σιιτικό τέμενος στην πρωτεύουσα της Υεμένης

Η έκρηξη έγινε μπροστά από το τζαμί Κόμπατ αλ-Μάχντι, στην παλιά πόλη της Σαναά,

Την Τετάρτη, παραμονή της έναρξης του Ραμαζανιού, περισσότεροι από 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν στη Σαναά, σε επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εναντίον σιιτικών τεμενών.

Η μία από τις πέντε ταυτόχρονες επιθέσεις είχε ως στόχο το σπίτι του αρχηγού των σιιτών ανταρτών που ελέγχουν την πρωτεύουσα της Υεμένης, του Σάλεχ αλ Σάμαντ.
Στην πόλη της Ταιζ οι κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους λόγω των οδομαχιών που συνεχίζονται εδώ και μήνες.

Tags: ΕΠΙΘΕΣΕΙΣΥΕΜΕΝΗΧΟΥΤΙ

Related Posts

Ζελένσκι
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι για την κατάπαυση του πυρός για μία εβδομάδα: «Περιμένουμε από τη Ρωσία να τηρήσει όσα συμφώνησε»

29/01/2026 - 22:03
SBU
ΚΟΣΜΟΣ

SBU: Συνελήφθη αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού της Ουκρανίας – Θα «έδινε» στη Ρωσία τις θέσεις βάσεων των ναυτικών drones

29/01/2026 - 21:18
Ιταλία
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ιταλία σχεδιάζει «στρατιωτική δύναμη εφέδρων» – 10.000 άνδρες και γυναίκες στην πρώτη φάση

29/01/2026 - 21:02

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1945 σοβιετικό υποβρύχιο βυθίζει στ’ ανοιχτά του Ντάντσιχ το πλοίο Βίλχελμ Γκούστλοφ

Ζελένσκι για την κατάπαυση του πυρός για μία εβδομάδα: «Περιμένουμε από τη Ρωσία να τηρήσει όσα συμφώνησε»

SBU: Συνελήφθη αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού της Ουκρανίας – Θα «έδινε» στη Ρωσία τις θέσεις βάσεων των ναυτικών drones

Η Ιταλία σχεδιάζει «στρατιωτική δύναμη εφέδρων» – 10.000 άνδρες και γυναίκες στην πρώτη φάση

ΓΕΕΘΑ: Υπεγράφη το «Κοινό Σχέδιο Δράσης» Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου για το 2026

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης ξεκινούν ναυτικές ασκήσεις στα στενά του Ορμούζ – «Πρέπει να προετοιμαστούμε για τον πόλεμο»

Τραμπ: «Ζήτησα από τον Πούτιν να μην επιτεθεί στην Ουκρανία για μια εβδομάδα και συμφώνησε»

Στα Ναυπηγεία Σαλαμίνας η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας που κατασκευάζονται blocks των ελληνικών και γαλλικών φρεγατών FDI

Top News

Απίστευτος Τραμπ: Κλείνω τα μάτια στα υπουργικά συμβούλια όχι γιατί κοιμάμαι, αλλά επειδή βαριέμαι

Σωτήρης Τσαφούλιας: H σπάνια δημόσια εμφάνισή του με την κόρη του, Δέσποινα

Σάκης Αρναούτογλου: Το δημόσιο μήνυμα για την απώλεια της μητέρας του - Η επιθυμία της οικογένειας

Αυλωνίτης για παραίτηση από το Κίνημα Δημοκρατίας: Έχουμε αποκοπεί με τον Κασσελάκη εδώ και αρκετούς μήνες

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert