Πούτιν: Επισκέφθηκε για πρώτη φορά τους τραυματισμένους στρατιώτες από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη στρατιώτες που τραυματίστηκαν στον πόλεμο στην Ουκρανία και τους χαιρέτησε ως «ήρωες», στην πρώτη τέτοια επίσκεψη από την αρχή της εισβολής στην γειτονική χώρα.

Φορώντας μία λευκή ιατρική ρόμπα, ο Πούτιν μίλησε με στρατιώτες στο στρατιωτικό νοσοκομείο Mandryka της Μόσχας, όπως μετέδωσε το ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24.

Μετά τη συνάντηση με τους τραυματίες, ο Πούτιν είπε σε συνάντηση με κυβερνητικούς αξιωματούχους: «Πρόκειται για ανθρώπους που διακινδυνεύουν την υγεία και τη ζωή τους για χάρη του λαού και των παιδιών του Ντονμπάς, για χάρη της Ρωσίας. Είναι όλοι ήρωες».

Η Ρωσία δήλωσε στις 25 Μαρτίου ότι 1.351 στρατιώτες σκοτώθηκαν και 3.825 τραυματίστηκαν στην Ουκρανία. Έκτοτε οι αρχές δεν έχουν δώσει νέα στοιχεία.

Συνοδευόμενος από τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, ο Πούτιν έδωσε τα χέρια με τους τραυματισμένους άνδρες. Ο πρόεδρος μίλησε με έναν στρατιώτη για τον γιο του, λέγοντάς του ότι «θα είναι περήφανος για τον μπαμπά του». Ο πρόεδρος ρώτησε επίσης τους γιατρούς αν είχαν όλα όσα χρειάζονταν για την περίθαλψη των στρατιωτών, λαμβάνοντας καταφατική απάντηση.

Ο Σόιγκου δήλωσε την Τρίτη ότι η Μόσχα είναι έτοιμη για μια παρατεταμένη σύγκρουση στην Ουκρανία προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του Κρεμλίνου.

Με πληροφορίες από: NYT / Φωτογραφίες Reuters