OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν και Κιμ υπέγραψαν συμφωνία αμοιβαίας βοήθειας σε περίπτωση «εξωτερικής επίθεσης»

19/06/2024 - 13:32
Πούτιν - Κιμ Γιονγκ Ουν
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν και ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν υπέγραψαν σήμερα τετάρτη 19/6/2024 στην Πιονγκγιάνγκ συμφωνία στρατηγικής σύμπραξης, μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Η συνθήκη για μια συνολική σύμπραξη που υπογράφηκε σήμερα προβλέπει, μεταξύ άλλων, αμοιβαία βοήθεια σε περίπτωση επίθεσης εναντίον ενός μέρους της συνθήκης», δήλωσε ο Πούτιν στους δημοσιογράφους αφού υπέγραψε το έγγραφο. «Η Ρωσία και η Κορέα ασκούν και οι δύο ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική και δεν δέχονται τη γλώσσα των εκβιασμών και των υπαγορεύσεων», προειδοποίησε.

Ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε τη συμφωνία «αληθινά επαναστατικό έγγραφο» και πρόσθεσε πως η Ρωσία «δεν αποκλείει για την ίδια μια στρατιωτικοτεχνική συνεργασία» με την Πιονγκγιάνγκ.

Σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν διευκρίνισε πως η συμφωνία με τη Ρωσία είναι καθαρά «αμυντική».

«Αυτή η ισχυρή συνθήκη δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα αληθινά εποικοδομητικό έγγραφο στραμμένο προς το μέλλον και αποκλειστικά ειρηνικό και αμυντικό», δήλωσε ο Κιμ δίπλα στον Ρώσο πρόεδρο, για τον οποίο υποστήριξε πως είναι «ο καλύτερος φίλος του κορεατικού λαού», ενώ χαιρέτισε την έλευση μιας «νέας εποχής» στις σχέσεις με τη Μόσχα.

Ο Κιμ επαναβεβαίωσε εξάλλου τη Ρωσία για την «πλήρη υποστήριξή» του και για την «αλληλεγγύη» του στη σύγκρουσή της με την Ουκρανία.

Η Βόρεια Κορέα «εκφράζει την πλήρη υποστήριξή της και την αλληλεγγύη της στην κυβέρνηση, το στρατό και το λαό της Ρωσίας στη διεξαγωγή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία για να προστατεύσουν την κυριαρχία, τα συμφέροντα της ασφάλειας και την εδαφική ακεραιότητα» της χώρας τους, δήλωσε ο Κιμ.

#BREAKING Putin says the strategic partnership pact signed with North Korea includes a mutual defence clause under which each country agrees to help the other repel «external aggression» https://t.co/yjFyQdOLLA pic.twitter.com/O0a3AvoXP1

— Guy Elster (@guyelster) June 19, 2024

Σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, οι συνομιλίες τετ-α-τετ μεταξύ των δύο ανδρών διήρκεσαν περίπου δύο ώρες και είχαν προηγηθεί διευρυμένες διαπραγματεύσεις.

Το Κρεμλίνο είχε δηλώσει τη Δευτέρα πως αυτή η συμφωνία «συνολικής στρατηγικής σύμπραξης» θα αντανακλά «τη βαθιά εξέλιξη της γεωπολιτικής κατάστασης στον κόσμο», την ώρα που η Ρωσία και η Βόρεια Κορέα θεωρούν αμφότερες τις Ηνωμένες Πολιτείες υπαρξιακό εχθρό τους.

Ο διπλωματικός σύμβουλος του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσάκοφ ανέφερε εξάλλου στους Ρώσους δημοσιογράφους, που συνοδεύουν την προεδρική αντιπροσωπεία στη Βόρεια Κορέα, πως ο Βλάντιμιρ Πούτιν και ο Κιμ Γιονγκ Ουν αντάλλαξαν δώρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ρώσος πρόεδρος προσέφερε στον Κιμ ένα δεύτερο ρωσικής κατασκευής αυτοκίνητο πολυτελείας Aurus, καθώς και ένα σερβίτσιο τσαγιού.

🇷🇺🇰🇵PUTIN’S GIFTS TO KIM

Putin gave him a Russian-made Aurus luxury limousine along with an admiral’s dagger and a tea set.

It’s the second time he’s given Kim an Aurus this year, the previous time being in February.

Kim called Putin the dearest friend of the Korean people.… https://t.co/w8zGLbgCSl pic.twitter.com/JCh2qLJrtt

— Mario Nawfal (@MarioNawfal) June 19, 2024

Αναφορικά με τα δώρα που προσφέρθηκαν στον αρχηγό του ρωσικού κράτους, ο Ουσάκοφ ανέφερε, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, πως ο Πούτιν δέχθηκε έργα τέχνης που τον αναπαριστούν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για «ωραία δώρα». «Είναι παραλλαγές απεικονίσεων, όλες πολύ καλλιτεχνικές, ανάμεσα στις οποίες προτομές», δήλωσε.

Πηγές: Reuters, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝΠΙΟΝΓΚΓΙΑΝΓΚΡΩΣΙΑ

Related Posts

Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν πιστεύει ότι έχει το «πάνω χέρι», απέναντι σε έναν Τραμπ που βιάζεται να διαπραγματευτεί

26/03/2026 - 21:50
Χεζμπολάχ - IDF
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ένας στρατιώτης νεκρός από ρουκέτα της Χεζμπολάχ – Στέλνει και κομάντο στο νότιο Λίβανο

26/03/2026 - 21:10
Ισραήλ - IDF
ΚΟΣΜΟΣ

Δραματική προειδοποίηση του Αρχηγού του IDF: «Ο ισραηλινός στρατός καταρρέει λόγω της έλλειψης προσωπικού»

26/03/2026 - 20:23

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1821 ο Αθανάσιος Διάκος κηρύσσει την Επανάσταση στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα

Το Ιράν πιστεύει ότι έχει το «πάνω χέρι», απέναντι σε έναν Τραμπ που βιάζεται να διαπραγματευτεί

Ισραήλ: Ένας στρατιώτης νεκρός από ρουκέτα της Χεζμπολάχ – Στέλνει και κομάντο στο νότιο Λίβανο

Δραματική προειδοποίηση του Αρχηγού του IDF: «Ο ισραηλινός στρατός καταρρέει λόγω της έλλειψης προσωπικού»

Προκαλεί η Τουρκία στο Αιγαίο: «Σήκωσε» F-16 για άσκηση χωρίς να καταθέσει σχέδια πτήσης – Παραβιάσεις και από CN-235

Στη Σαουδική Αραβία ο Ζελένσκι: Θέλει να πουλήσει drones και να πάρει σε αντάλλαγμα χρηματοδότηση για την παραγωγή πυραύλων

Ρούτε: «Το NATO ξέρει εδώ και καιρό ότι Ιράν, Ρωσία και Κίνα συνεργάζονται στενά»

Τραμπ: «Το Ιράν μας έκανε ένα δώρο – 10 πλοία με πετρέλαιο πέρασαν από τα Στενά του Ορμούζ»

Top News

Γιώργος Παπαγεωργίου: Σε εκπομπή μού έκαναν την πιο άβολη ερώτηση της ζωής μου για το διαζύγιό μου από τον πρώτο μου γάμο

Fuel Pass 2026: Οι δικαιούχοι των έκτακτων μέτρων στήριξης - Σε ποιες περιοχές αυξάνεται η επιδότηση

Πέγκυ Σταθακοπούλου: Την Αλίκη Βουγιουκλάκη αγαπούσα πάρα πολύ, ήταν πολύ ζεστή και τρυφερή μαζί μου

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Δεν υπάρχει στήριξη από το κράτος, έχω αναλάβει προσωπικά τις θεραπείες και τις επεμβάσεις μου

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert