Πούτιν: «Κλείνει» την πόρτα στον διάλογο με τον Ζελένσκι – «Είναι μια συμμορία νεοναζί»

«Δεν περιμένω συμφωνία με μία συμμορία ναρκομανών και νεοναζί που εγκαταστάθηκαν στο Κίεβο και πήραν ομήρους όλο τον ουκρανικό λαό» είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, δείχνοντας ουσιαστικά πως… κλείνει την πόρτα στον διάλογο με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Μάλιστα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν απευθύνθηκε στον λαό της Ουκρανίας, λέγοντας συγκεκριμένα: «Πάρτε την εξουσία στα χέρια σας»! Τα όσα είπε ο Πούτιν, δείχνουν πως ο διάλογος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας ίσως ναυάγησε πριν καν ξεκινήσει.

Νωρίτερα οι πληροφορίες ανέφεραν πως ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε τον ηγέτη της Ρωσίας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ο Ζελένσκι είπε ότι καλεί τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν να καθίσουν να συζητήσουν για να μπει τέλος στις εχθροπραξίες. «Θα ήθελα να απευθυνθώ στον πρόεδρο της Ρωσίας για ακόμη μια φορά: Γίνονται μάχες σε όλη την Ουκρανία. Ας καθίσουμε να συζητήσουμε για να σταματήσουμε τους θανάτους».

Και αφού ο Ζελένσκι έκανε το πρώτο βήμα και ο Ρώσος προεδρος απάντησε μέσω… Κίνας ότι δέχεται. «Η Ρωσία είναι πρόθυμη να διεξάγει υψηλού επιπέδου διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία», φέρεται να είπε ο Πούτιν στον κινέζο ομόλογό του, Σι τζινπίνγκ.

Ωστόσο οι τελευταίες του δηλώσεις δείχνουν να ανατρέπουν τα γεγονότα.

Πηγή: Newsit  / Φωτογραφία Reuters