Πούτιν: Σε κατάμεστο στάδιο «γιόρτασε» την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας – Γιατί «κόπηκε» ξαφνικά η ομιλία του; [pics,vids]

Η ρωσική κρατική τηλεόραση διέκοψε ξαφνικά την ομιλία του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στο κατάμεστο στάδιο Λουζνικί της Μόσχας, κατά την διάρκεια εκδήλωσης για τον εορτασμό της όγδοης επετείου της προσάρτησης της Κριμαίας, δείχνοντας αντ’ αυτού πατριωτικά τραγούδια που ακούγονταν στην εκδήλωση.

Ένας θεατής δήλωσε ότι ο Πούτιν είχε τελειώσει την ομιλία του και είχε αποχωρήσει από τη σκηνή. Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πως η ομιλία του Ρώσου προέδρου διεκόπη απότομα λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Το στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας φιλοξένησε τουλάχιστον 80.000 άτομα σε μια διαδήλωση υπέρ του πολέμου που διοργάνωσε η ρωσική ηγεσία. Ωστόσο οι ρωσικές αρχές αναφέρουν ότι στον εορτασμό παρευρέθηκαν τουλάχιστον 200.000 άνθρωποι, που συμφωνούν και επικροτούν την πολιτική του Πούτιν και στηρίζουν την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.

Η εκδήλωση περιελάμβανε τον γνωστό τραγουδιστή Oleg Gazmanov να τραγουδά το «Made In The USSR», με τους στίχους να λένε: «Ουκρανία και Κριμαία, Λευκορωσία και Μολδαβία, όλες είναι η χώρα μου».

Καθώς ο Πούτιν ετοιμαζόταν να ανέβει στη σκηνή, οι ομιλητές τον επαίνεσαν ότι πολεμούσε τον «ναζισμό» στην Ουκρανία, έναν ισχυρισμό που έχει απορριφθεί κατηγορηματικά από τους ηγέτες σε όλο τον κόσμο.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την εκδήλωση στο κατάμεστο στάδιο στη Μόσχα:

Η Ρωσία έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει τις στρατιωτικές δυνατότητες του νότιου γείτονά της και να ξεριζώσει ανθρώπους που αποκαλούσε επικίνδυνους εθνικιστές.

Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν προβάλει σθεναρή αντίσταση και η Δύση έχει επιβάλει σαρωτικές κυρώσεις στη Ρωσία σε μια προσπάθεια να την αναγκάσει να αποσύρει τις δυνάμεις της.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Reuters / AFP / The Irish Examiner / Φωτογραφίες Reuters