OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: «Στα πρόθυρα πολέμου βρίσκεται η Μέση Ανατολή» – Ο Σι Τζινπίνγκ ζήτησε εκεχειρία σε Γάζα και Λίβανο

24/10/2024 - 13:20
Πούτιν

MAXIM SHIPENKOV/Pool via REUTERS

Share on FacebookShare on Twitter

Η Μέση Ανατολή βρίσκεται «στα πρόθυρα γενικευμένου πολέμου», προειδοποίησε σήμερα (24.10.2024) o Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, την ώρα που η ένταση στην περιοχή κλιμακώνεται, κυρίως μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ, ενώ ο Κινέζος ομόλογός του, Σι Τζινπίνγκ, ζήτησε να κηρυχθεί εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας και να σταματήσει η επέκταση της σύγκρουσης στον Λίβανο.

«Οι μάχες επεκτάθηκαν στον Λίβανο. Άλλες χώρες της περιοχής επίσης επηρεάζονται. Το επίπεδο της αντιπαράθεσης μεταξύ Ισραήλ και Ιράν έχει αυξηθεί κατά πολύ. Όλα αυτά μοιάζουν με αλυσιδωτή αντίδραση και φέρνουν το σύνολο της Μέσης Ανατολή στα πρόθυρα ολοκληρωτικού πολέμου», προειδοποίησε ο Πούτιν στην ομιλία του στη σύνοδο των Brics στο Καζάν.

«Είναι απαραίτητο να τερματιστεί η βία, να προσφερθεί ζωτικής σημασίας βοήθεια στα θύματα», πρόσθεσε μιλώντας ενώπιον περίπου είκοσι ηγετών, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

Πούτιν
MAXIM SHIPENKOV/Pool via REUTERS

«Το πιο επείγον είναι αναμφίβολα να ξεκινήσει μια ολοκληρωμένη πολιτική διαδικασία για την επίλυση του προβλήματος στη Μέση Ανατολή στο σύνολό του», τόνισε ο Πούτιν χαρακτηρίζοντας «πηγή ανησυχίας» την ένταση στην περιοχή. «Πρόκειται για την επιδείνωση μιας σύγκρουσης που υπάρχει εδώ και καιρό», εκτίμησε ο Ρώσος πρόεδρος.

Εξάλλου για μία ακόμη φορά ο Πούτιν ζήτησε να ιδρυθεί ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος το οποίο θα συνυπάρχει ειρηνικά με το Ισραήλ. Η Ρωσία, που ιστορικά πρόσκειται στο Ισραήλ όπου ζει μεγάλη ρωσική διασπορά, έχει ενισχύσει τους τελευταίους μήνες τους δεσμούς της με το Ιράν, ορκισμένο εχθρό του Ισραήλ το οποίο η Δύση κατηγορεί ότι προσφέρει drones και μικρού βεληνεκούς πυραύλους στη Μόσχα για τον πόλεμό της στην Ουκρανία.

MAXIM SHIPENKOV/Pool via REUTERS

«Μεγάλες προκλήσεις»

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δήλωσε στην ομιλία του κατά την τελευταία ημέρα της συνόδου των Brics ότι η παγκόσμια ειρήνη εξακολουθεί να είναι αντιμέτωπη «με μεγάλες προκλήσεις».

«Η κοινή πορεία με τις χώρες του παγκόσμιου νότου προς τον εκσυγχρονισμό είναι ένα σημαντικό γεγονός στην παγκόσμια ιστορία (…) Την ίδια ώρα η ειρήνη και η ανάπτυξη παγκοσμίως εξακολουθούν να είναι αντιμέτωπες με μεγάλες προκλήσεις», εκτίμησε ο Κινέζος πρόεδρος.

MAXIM SHIPENKOV/Pool via REUTERS

Ο ίδιος σημείωσε ότι οι χώρες του νότου θα πρέπει να αναχθούν σε «σταθεροποιητική δύναμη για την ειρήνη». Εξάλλου, ο Σι ζήτησε να κηρυχθεί εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας και να αποφευχθεί οποιαδήποτε επέκταση της σύγκρουσης στον Λίβανο.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να ασκούμε πιέσεις για μια εκεχειρία στη Γάζα, για την αναβίωση της λύσης των δύο κρατών και τον τερματισμό της εξάπλωσης του πολέμου στον Λίβανο», υπογράμμισε ο Κινέζος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «δεν θα πρέπει να συνεχιστούν τα δεινά και η καταστροφή στην Παλαιστίνη και τον Λίβανο».

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters

Tags: BRICSΙΣΡΑΗΛΚΙΝΑΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣΡΩΣΙΑΧΑΜΑΣΧΕΖΜΠΟΛΑΧ

Related Posts

Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Κονγκό και Ρουάντα υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία παρουσία Τραμπ, αλλά οι μάχες συνεχίζονται

04/12/2025 - 21:34
Βρετανία - Νορβηγία
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία και Νορβηγία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να «κυνηγούν» ρωσικά υποβρύχια και να προστατεύουν τις υποδομές στη Βόρεια Θάλασσα

04/12/2025 - 21:10
Ισραήλ - Μοσάντ - Νετανιάχου
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Νέος επικεφαλής της Μοσάντ ο Ρόμαν Γκόφμαν, στρατιωτικός σύμβουλος του Νετανιάχου

04/12/2025 - 19:32

Διαβάστε Επίσης

Όπλα μακράς εμβέλειας: Ο πόλεμος αποστάσεως και το νέο δόγμα που προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού προβλέπονται ισχυρές βροχές

Σαν σήμερα: Το 1831 αρχίζει η Ε’ Εθνοσυνέλευση στο Άργος για να ψηφίσει νέο Σύνταγμα

«Το NATO πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε υβριδικές απειλές», λέει ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της συμμαχίας

Κονγκό και Ρουάντα υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία παρουσία Τραμπ, αλλά οι μάχες συνεχίζονται

Βρετανία και Νορβηγία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να «κυνηγούν» ρωσικά υποβρύχια και να προστατεύουν τις υποδομές στη Βόρεια Θάλασσα

Eastern Sentry: Η Γερμανία ανέπτυξε πέντε Eurofighter και 150 στρατιώτες στην Πολωνία

«ΚΙΜΩΝ»: «Ερχόμαστε σύντομα», το μήνυμα του πληρώματος της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI [vid]

Top News

Eurovision 2026: Παραμένει το Ισραήλ στον διαγωνισμό - Αποχωρούν Ολλανδία, Ισπανία, Ιρλανδία και Σλοβενία

Σκληρή σύγκρουση Κωνσταντοπούλου και Μαγειρία στην εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Τρώτε με χρυσά κουτάλια» - «Είστε πλεύση λασπολογίας»

Σπύρος Μαρτίκας: Φίλος του τον διαψεύδει για την συμμορία των καζίνο - «Δεν γνωρίζω τα μέλη του κυκλώματος, του δάνεισα 200.000 ευρώ ως δάνειο»

Κακοκαιρία Byron: Νόμιμη η απουσία των δημοσίων υπαλλήλων που δεν θα μπορούν να προσέλθουν την Παρασκευή

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert