Πούτιν: Tα πρώτα σχόλια του Ρώσου προέδρου για τον θάνατο του Πριγκόζιν – «Τον ήξερα πολλά χρόνια, έκανε πολλά λάθη» [vid]

Στα πρώτα του σχόλια για τον θάνατο του Γεβγκένι Πριγκόζιν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων όσων έχασαν τη ζωή τους στο αεροπορικό δυστύχημα.

«Όσον αφορά το αεροπορικό δυστύχημα, πρώτα από όλα θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες όλων των θυμάτων. Είναι πάντα μια τραγωδία», είπε ο Ρώσος πρόεδρος στη διάρκεια συνάντησης με τον επικεφαλής της αυτοαποκαλούμενης «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ», Ντένις Πουσίλιν.

«Γνώριζα τον Πριγκόζιν για πολύ καιρό, από τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Είχε έναν δύσκολο δρόμο και έκανε σοβαρά λάθη στη ζωή του. Αλλά ήταν ένα ταλαντούχος επιχειρηματίας. Είχε αποτελέσματα – για τον εαυτό του και για τη Ρωσία», πρόσθεσε ο Πούτιν.

«Δεν θα ξεχάσω όσα έκανε για τον κοινό αγώνα μας, την αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας, τους τελευταίους μήνες», είπε ο Ρώσος πρόεδρος, εξαίροντας το έργο των μαχητών της Wagner στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία.

«Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν πως μέσα στο αεροπλάνο που συνετρίβη βρίσκονταν και άλλα μέλη της Wagner». Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για να αποσαφηνίσει τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους, στο οποίο επέβαινε ο Γεβγκένι Πριγκόζιν και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της Wagner.

Με πληροφορίες από: ΤΑSS