Πούτιν: «Θα μελετήσει» την πρόταση Ζελένσκι για παύση 30 ημερών στις επιθέσεις σε μη στρατιωτικές υποδομές

Ο Πούτιν δήλωσε ότι «θα αναλύσει» την πρόταση Ζελένσκι για παράταση 30 ημερών της εκεχειρίας στις επιθέσεις με drones και πυραύλους σε πολιτικές υποδομές.

Πούτιν

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ανακοινώνοντας το τέλος της πασχαλινής «εκεχειρίας», ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα «θα αναλύσει» την πρόταση του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι για παράταση για 30 ημέρες της εκεχειρίας στις επιθέσεις με drones και πυραύλους κατά των μη στρατιωτικών υποδομών.

«Ολο αυτό αξίζει να μελετηθεί προσεκτικά. Ισως διμερώς, έπειτα από συνομιλίες. Δεν το αποκλείουμε αυτό. Θα αναλύσουμε λοιπόν όλα αυτά και θα λάβουμε τις κατάλληλες αποφάσεις», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος σε δημοσιογράφους.

Ταυτόχρονα κατηγόρησε το Κίεβο ότι κρύβει στρατιωτικούς στόχους πίσω από μη στρατιωτικές υποδομές.

«Εχουμε πάντα θετική στάση ως προς μία εκεχειρία και γι αυτόν τον λόγο παρουσιάσαμε αυτήν την πρωτοβουλία, ειδικά αφού μιλάμε για τις λαμπρές μέρες του Πάσχα», δήλωσε σε δημοσιογράφο της κρατικής τηλεόρασης ο Πούτιν μιλώντας για την πασχαλινή κατάπαυση του πυρός, την παραβίαση της οποίας δεν σταμάτησαν να καταγγέλλουν τόσο η ουκρανική όσο και η ρωσική πλευρά.

Η Ουάσινγκτον έχει δηλώσει ότι θα υποδεχθεί θετικά τυχόν παράταση της εκεχειρίας και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει επαναλάβει πολλές φορές την προθυμία του να συμφωνήσει για κατάπαυση των επιθέσεων κατά μη στρατιωτικών στόχων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στρατιώτης στη Λευκορωσία
ΚΟΣΜΟΣ

H Ουκρανία καλεί σε «επαγρύπνηση» για αυξημένη στρατιωτική δραστηριότητα στη Λευκορωσία

Η Ουκρανία ενισχύει την άμυνά της κατά μήκος των βόρειων συνόρων της μετά από ενδείξεις ότι η Ρωσία προσπαθεί να αξιοποιήσει περισσότερο τη Λευκορωσία στη σύγκρουση