OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Πρόκληση Μέρκελ: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να φυλάξει τα σύνορά της,χρειάζεται τη Τουρκία»!

22/09/2015 - 19:54
Share on FacebookShare on Twitter

Η Μέρκελ δεν λέει τίποτα τυχαία. Και γι’ αυτό η δήλωσή της σύμφωνα με την οποία “η Ελλάδα δεν μπορεί μόνη της να φυλάξει τα σύνορά της και θα χρειαστεί τη Τουρκία”,πρέπει να μας προβληματίσει. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Μέρκελ μας υποδεικνύει πως πρέπει να φυλάμε τα σύνορά μας.

Ιδιαίτερη μνεία στην ανάγκη φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκανε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, στη διάρκεια κοινών δηλώσεων με τον Φινλανδό πρωθυπουργό Γιούχα Σίπιλα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «μόνη της η Ελλάδα, χωρίς την στήριξη της Τουρκίας, δεν μπορεί να το κάνει». Η κ. Μέρκελ, ενόψει και της αυριανής έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για την προσφυγική κρίση, κάλεσε όλα τα κράτη-μέλη να σεβαστούν την ηθική τους υποχρέωση και να συνεισφέρουν στην προσπάθεια, ενώ ανέδειξε ως βασική προτεραιότητα την αποκατάσταση «συντεταγμένης διαδικασίας».

«Έχουμε την εντύπωση ότι η συνολική διαδικασία με τους πρόσφυγες εξελίσσεται άτακτα. Πρέπει, όμως, να τα καταφέρουμε -και θα τα καταφέρουμε. Είμαστε πεπεισμένοι, και για αυτό πάντα λέω ότι θα τα καταφέρουμε, αλλά φυσικά χρειαζόμαστε δείγματα τάξης και σε αυτά περιλαμβάνεται και η επιτήρηση των εξωτερικών συνόρων, η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων. Και αυτό δεν θα μπορέσουμε να το καταφέρουμε μόνοι μας. Μόνη της η Ελλάδα, χωρίς την στήριξη της Τουρκίας, δεν μπορεί να το κάνει», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος και επανέλαβε την ανάγκη να συζητηθεί η συνολική κατάσταση και με την Τουρκία προκειμένου να αποκατασταθεί μια συντεταγμένη διαδικασία.

«Πρέπει να δούμε τους λόγους της φυγής των ανθρώπων. Αλλά νομίζω ότι ο φόβος δεν είναι καλός σύμβουλος. Η παγκοσμιοποίηση έχει ως αποτέλεσμα ότι διενέξεις που μας φαίνονται μακριά έχουν επιπτώσεις και σε μας», συνέχισε η κ. Μέρκελ και τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει μελλοντικά να ασχοληθεί περισσότερο με την αναπτυξιακή βοήθεια και τις δίκαιες συνθήκες επιβίωσης των ανθρώπων εκτός Ευρώπης. «Τώρα όμως έχουμε πρώτα την αποστολή να δώσουμε καταφύγιο στους ανθρώπους με αξιοπρέπεια», υπογράμμισε.

Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν κοινή θέση σε ό,τι αφορά την ανάγκη εγκατάστασης «hot spots» σε χώρες που βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία. Τα «hot spots» αποτελούν προϋπόθεση προκειμένου να εφαρμοστεί η δίκαιη κατανομή των προσφύγων μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, τόνισαν, με τον κ. Σίπιλα να επισημαίνει ότι η Φινλανδία θα αναλάβει το βάρος που της αναλογεί, υποδεχόμενη περίπου 2.400 πρόσφυγες.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η χώρα του σκοπεύει να κλείσει τα σύνορά της προς την Ρωσία ή προς τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ο κ. Σίπιλα τόνισε: «Πρέπει να σεβαστούμε τους ανθρώπους. Πρέπει βεβαίως να αυξήσουμε τους ελέγχους, αλλά δεν μπορούμε να κλείσουμε τα σύνορά μας».

Από την πλευρά της η Άγγελα Μέρκελ επανέλαβε την έκκληση για σεβασμό του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ, αλλά και για ανταπόκριση των κρατών-μελών στην ηθική τους ευθύνη. «Κάθε Ευρωπαίος εταίρος οφείλει να συνεισφέρει το δικό του μερίδιο. Και η Γερμανία είναι βεβαίως μια μεγάλη χώρα -είμαστε η μεγαλύτερη οικονομία- αλλά η ηθική υποχρέωση των 28 κρατών-μελών επιβάλλει να μην αναλαμβάνουν αυτή την ευθύνη μόνο οι λίγοι, να συμμετέχουν όλοι. Και θα μπορέσουμε μόνο μαζί -παρεμπιπτόντως μαζί και με τις ΗΠΑ και, όταν σκέφτομαι την Συρία, μαζί και με την Ρωσία- να καταπολεμήσουμε τα αίτια της φυγής των ανθρώπων», δήλωσε.

Με την ευκαιρία της Συνόδου, η καγκελάριος της Γερμανίας ξεκαθάρισε ότι τα «μηνύματα τάξης» που οφείλει να στείλει η Ευρωπαϊκή Ένωση περιλαμβάνουν εκτός από την καλύτερη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων και τη δήλωση ότι όποιος βρίσκεται σε κίνδυνο, όποιος βρίσκεται υπό διωγμό, έχει δικαίωμα προστασίας, αλλά και τη διευκρίνιση ότι όποιος, όμως, έρχεται εδώ για καθαρά οικονομικούς λόγους, θα πρέπει να ξαναφύγει. «Αυτό περιλαμβάνεται στις αλήθειες που πρέπει να πούμε, και το να επεξεργαστούμε αυτά τα μηνύματα είναι τώρα δουλειά όλων στην Ευρώπη, όπως είναι και η ανάληψη της ευθύνης», κατέληξε.

Tags: ΑΙΓΑΙΟΕΛΛΑΔΑΜΕΡΚΕΛΣΥΝΟΡΑ

Related Posts

Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν: «Μήνυμα ισχύος» με ναυτικές ασκήσεις στον Κόλπο – Εκτόξευσαν βαλλιστικούς και πυραύλους cruise [vid]

05/12/2025 - 15:45
Γερμανία
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Πέρασε από την Μπούντεσταγκ η νομοθεσία για τη στρατιωτική θητεία – Ποιες αλλαγές προβλέπει

05/12/2025 - 15:32
Πούτιν - Γουίτκοφ
ΚΟΣΜΟΣ

Κρεμλίνο στηρίζει Γουίτκοφ: Δηλώνει έτοιμο να συνεχίσει να εργάζεται με την παρούσα αμερικανική ομάδα

05/12/2025 - 14:10

Διαβάστε Επίσης

Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν: «Μήνυμα ισχύος» με ναυτικές ασκήσεις στον Κόλπο – Εκτόξευσαν βαλλιστικούς και πυραύλους cruise [vid]

Γερμανία: Πέρασε από την Μπούντεσταγκ η νομοθεσία για τη στρατιωτική θητεία – Ποιες αλλαγές προβλέπει

Πολεμικό Ναυτικό: Τελετές ορκωμοσίας ναυτών με την Δ’ ΕΣΣΟ 2025 [pics]

Συμμετοχή αρχηγού ΓΕΣ στο 11ο Forum of Commanders of European Land Forces στη Σουηδία

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα, με την πρωτοβουλία της Πενταμερούς, επιδιώκει να καθιερώσει τη θέση της ως πυλώνας σταθερότητας

Κρεμλίνο στηρίζει Γουίτκοφ: Δηλώνει έτοιμο να συνεχίσει να εργάζεται με την παρούσα αμερικανική ομάδα

Κυβέρνηση Τραμπ: Αναπροσαρμόζει «την αμυντική στρατηγική» των ΗΠΑ και «βλέπει» πολιτισμική εξάλειψη της Ευρώπης

«Πεισματική βλακεία»: Αιχμηρό σχόλιο του απεσταλμένου του Πούτιν εναντίον του καγκελαρίου Μερτς

Top News

Κακοκαιρία Byron: «Πνίγηκε» στα νερά και τις λάσπες πάλι το Θριάσιο - Αποκαλυπτικές εικόνες

Το Netflix εξαγοράζει τη Warner Bros για 82,7 δισ. δολ - Mega deal στην ψυχαγωγία και το streaming

Η efood υποσχέθηκε bonus σε όσους κάνουν delivery εν μέσω της σφοδρής καταιγίδας - Μετά τον σάλο σταμάτησε τη διανομή

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί τα σοκολατάκια «Kinder Μιx 3D pop-up»: «Δεν είναι εμφανείς οι αλλεργιόνες ουσίες»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert