ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ: Η Μέρκελ ζητά πάλι προαστασία εξωτερικών συνόρων της ΕΕ

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ αναφέρθηκε για ακόμη μία φορά στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Και μίλησε για την αναγκαία προστασία τους.

Αγνοώντας ή παριστάνοντας πως αγνοεί ότι την μεγάλη “πύλη” εισόδου που λέγεται Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο η Ελλάδα έχει αφεθεί τελείως μόνη της να επιτηρεί.

Πρόσφατα μας είχε …μαλώσει για την αποτελεσματικότητά μας στην…σκοπιά. Και είχε σπεύσει επίσης πρόσφατα να πει …μπράβο στην Τουρκία που φιλοξενεί πρόσφυγες από τη Συρία. Δεν είπε κουβέντα για το που τους στέλνει η Τουρκία, μετά από την “φιλοξενία”, που διαρκεί όσο χρειάζονται οι απελπισμένοι πρόσφυγες να προμηθετούν τα απαραίτητα -σωσίβια κλπ- από την “αγορά” που έχει στηθεί στα τουρκικά παράλια.

Σήμερα η Μέρκελ μίλησε πάλι για τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης τονίζοντας ότι “η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να προστατεύσει τα εξωτερικά σύνορά της καθώς αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη εισροή προσφύγων μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, μια κρίση που «δοκιμάζει το σθένος της Ευρώπης», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, στην ομιλία της κατά το εβδομαδιαίο βίντεο podcast που μεταδόθηκε σήμερα.
Η Άγκελα Μέρκελ είπε πως η Ευρώπη πρέπει να συμβάλει στην αντιμετώπιση αυτής της παγκόσμιας πρόκλησης. «Και για την Ευρώπη αυτό σημαίνει ότι πρέπει βέβαια, πάνω απ΄όλα, να προστατεύσουμε τα εξωτερικά σύνορά μας σε όλη την Ευρώπη –και να τα προστατεύσουμε μαζί– έτσι ώστε η μετανάστευση στην Ευρώπη να γίνεται τακτοποιημένα», είπε.
«Σημαίνει όμως επίσης πως πρέπει να αναλάβουμε περισσότερη ευθύνη για τις χώρες όπου βρίσκονται οι αιτίες που κάνουν τους ανθρώπους να φεύγουν, ή όπου υπάρχουν πολλοί πρόσφυγες, όπως στον Λίβανο, στην Ιορδανία ή στην Τουρκία» πρόσθεσε η Μέρκελ.