Ψηφιοποίηση αρχείου αγωνιστών εθνικής αντίστασης

Με την ψηφιοποίηση του αρχείου αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης της περιοχής της περιφερειακής ενότητας Πειραιά, το οποίο δρομολογήθηκε με απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής, θα εμπλουτιστεί το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στη Νίκαια γεγονός που θα αναβαθμίσει τη λειτουργία του και θα το καταστήσει σημείο αναφοράς για τους ιστορικούς και τους ερευνητές. Παράλληλα, θα προσφέρει πολύτιμα στοιχεία και πληροφορίες στους ιστορικούς και ερευνητές, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα ελεύθερης και γρήγορης πρόσβασης στην ψηφιακή βάση δεδομένων.

Το έργο αφορά στην ψηφιοποίηση 12.100 φακέλων με τα στοιχεία των αγωνιστών, τα πιστοποιητικά αναγνώρισης καθώς και πλήθος συμπληρωματικών εγγράφων, ιστορικής αξίας, σε 240.000 σελίδες. Ψηφιακά αντίγραφα θα πάρουν τόσο το μουσείο όσο και η περιφέρεια.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης, αναφερόμενος στην απόφαση αυτή, ένα χρόνο μετά τα εγκαίνια και την επαναλειτουργία του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης, είπε ότι «αποτελεί ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς χιλιάδων Ελλήνων πατριωτών, στο μεγάλο αντιφασιστικό αγώνα του λαού μας κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων του Μπλόκου της Κοκκινιάς, από τους Ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους». 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ