OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Η Ρωσία θα ξεπεράσει τα προβλήματα της

19/03/2015 - 08:15
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν αντιμετώπισε σκωπτικά σήμερα τις επικρίσεις για τον ρόλο της Ρωσίας στην κρίση στην Ουκρανία, δηλώνοντας ότι οι Ρώσοι θα “ξεπεράσουν όλα τα προβλήματα” τα οποία “προκάλεσαν μόνοι τους”, έναν χρόνο μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Μόσχα.
“Θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα που προκαλέσαμε εμείς οι ίδιοι στους εαυτούς μας με τόση ευκολία τον τελευταίο καιρό”, είπε ο πρόεδρος της Ρωσίας ενώπιον δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που συγκεντρώθηκαν νωρίτερα μπροστά στο Κρεμλίνο για την επέτειο της υπογραφής από τον Βλαντίμιρ Πούτιν της συνθήκης για την ένταξη της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία.

“Ασφαλώς, θα ξεπεράσουμε (επίσης) όλα τα προβλήματα που επιδιώκουν να μας προκαλέσουν από το εξωτερικό”, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ρωσίας προκαλώντας τις επευφημίες του πλήθους.
Ακόμη, ο Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα θα κάνει τα πάντα για να εξομαλύνει τις σχέσεις της Ρωσίας με την Ουκρανία.

(Στην φωτογραφία ο Ρώσος Πρόεδρος σε συναυλία για την πρώτη επετειο απο την συμφωνία για την Κριμαία).

Η προσάρτηση της Κριμαίας, την οποία ακολούθησε το ξέσπασμα ένοπλης σύρραξης στην ανατολική Ουκρανία, έχει προκαλέσει τη σοβαρότερη κρίση στις διπλωματικές σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ το 1991.

Η τοποθέτηση αυτή του Πούτιν έγινε μία ημέρα πριν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδριάσει (η συνεδριαση θα γίνει σήμερα 19/03) κεκλεισμένων των θυρών για να συζητήσει σχετικά με το ζήτημα της προσάρτησης της Κριμαίας, όπως είπαν σήμερα διπλωμάτες στη Νέα Υόρκη.
Η Μόσχα αναμένεται να απόσχει από τη συνεδρίαση αυτή του ΣΑ, το οποίο συγκλήθηκε κατόπιν αιτήματος της Λιθουανίας. Στην συνεδρίαση αυτή αναμένεται να είναι παρών ο ιστορικός ηγέτης των Τατάρων της Κριμαίας, ο Μουστάφα Τζεμίλεφ.

Η Ρωσία απέχει διότι θεωρεί ότι “η Κριμαία είναι μέρος της Ρωσίας και δεν είναι θεμιτό θέμα συζήτησης στο Συμβούλιο Ασφαλείας”, εξήγησε ένας δυτικός διπλωμάτης μιλώντας σε δημοσιογράφους στην έδρα των ΗΕ.

Η Μόσχα κατηγόρησε ότι το Βίλνιους επιχειρεί να εκμεταλλευθεί τη συνεδρίαση, η οποία συγκλήθηκε με βάση τη “φόρμουλα Αρία”, για πολιτικούς λόγους.
Οι συνεδριάσεις αυτού του είδους, που έχουν ονομαστεί έτσι με βάση μια ιδέα του άλλοτε πρεσβευτή της Βενεζουέλας Ντιέγο Αρία που είχε εφαρμοστεί για πρώτη φορά το 1992, είναι άτυπες και έχουν εμπιστευτικό χαρακτήρα, συγκαλούνται με πρωτοβουλία οποιουδήποτε από τα 19 κράτη-μέλη και γενικά σε αυτές επιτρέπεται η ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων, αλλά και η πρόσκληση σε άλλα πρόσωπα, πέραν των πρεσβευτών, που μπορούν να παρέμβουν. Το είδος αυτό συνεδριάσεων δεν εντάσσεται στην ημερήσια διάταξη και κάθε κράτος μέλος του ΣΑ του ΟΗΕ μπορεί να αποφασίσει αν θα συμμετάσχει ή όχι.

Πέρα του Τζεμίλεφ, η Λιθουανία έχει προσκαλέσει επίσης τον Αντρέι Ζουμπάρεφ, τον συντονιστή μιας έρευνας για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κριμαία.
Ο Τζεμίλεφ κατήγγειλε νωρίτερα σήμερα την “πλήρη έλλειψη δημοκρατικών ελευθεριών” για τους Τατάρους της Κριμαίας, ενώ τόνισε ότι περίπου 20.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τη χερσόνησο. Στην πλειονότητά τους, υποστήριξε, είναι τουρκόφωνοι και Τάταροι. “Υπάρχουν πολλά προβλήματα” στην Κριμαία για την μειονότητα των Τατάρων (12% του πληθυσμού), τόνισε ο ίδιος, καθώς οι μειονοτικοί “θεωρούνται επικίνδυνοι από τις αρχές κατοχής”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Tags: ΟΗΕΟΥΚΡΑΝΙΑΠΟΥΤΙΝΡΩΣΙΑΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Related Posts

Κύπρος - Χριστοδουλίδης
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

05/12/2025 - 20:24
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

05/12/2025 - 19:27
Λίβανος - Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

05/12/2025 - 17:30

Διαβάστε Επίσης

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

123 γαλλικά τεθωρακισμένα Serval και 92 Griffon αποκτά το Βέλγιο, με κόστος 1,15 δισ. ευρώ

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

Top News

Έφηβος στη Βρετανία για την εξάρτησή του από την κεταμίνη: «Ξεκίνησα στα 13, έφτασα να παίρνω 11 γραμμάρια την ημέρα»

«Προσοχή, Netflix»: Ξένοι αναλυτές για τις προκλήσεις και τους κινδύνους του mega-deal με τη Warner Bros

Κόνι Μεταξά - Τάσος Ξιαρχό: «Κάποιοι κρύβουν την πραγματικότητα για να αρέσουν στον κόσμο» υποστηρίζει η τραγουδίστρια

Οι αγρότες έχουν κόψει με μπλόκα 3 σημεία στην Αθηνών - Λαμίας: Δυόμιση ώρες παραπάνω το ταξίδι για Θεσσαλονίκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert