OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Καμία προοπτική στην βελτίωση σχέσεων Ρωσίας – Τουρκίας – ΒΙΝΤΕΟ

17/12/2015 - 14:53
Share on FacebookShare on Twitter

 Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι δεν είναι βέβαιο ότι η Ρωσία χρειάζεται μια μόνιμη βάση στη Συρία, γιατί η Μόσχα διαθέτει όπλα αρκετά ισχυρά για να «πλήξουν οποιονδήποτε» χιλιάδες χιλιόμετρα εκτός των ρωσικών συνόρων.

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί, ο πρόεδρος της Ρωσίας επισήμανε ότι ουδέποτε θα δεχτεί οποιαδήποτε εξωτερική δύναμη να αποφασίσει ποιος θα κυβερνήσει τη Συρία και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει τρόπος για την επίλυση της κρίσης στη Συρία, εκτός από μια πολιτική λύση.

Ο Πούτιν τόνισε επίσης ότι η Μόσχα υποστηρίζει σε γενικές γραμμές την πρωτοβουλία της Ουάσινγκτον να προετοιμάσει ψήφισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Συρία, προσθέτοντας ότι το σχέδιο ψηφίσματος είναι αποδεκτό στο σύνολό του.

Όσο αφορά την βελτίωση σχέσεων με τη σημερινή ηγεσία της Τουρκίας, ο Πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε οτι «δεν βλέπει να υπάρχει προοπτική» μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους τον περασμένο μήνα από τον τουρκικό στρατό.
«Είναι δύσκολο για εμάς να καταλήξουμε σε συμφωνία με τη σημερινή τουρκική ηγεσία, αν αυτό είναι δυνατόν», δήλωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου.

Ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους είναι μια «εχθρική ενέργεια» και δεν καταλαβαίνει γιατί η Τουρκία το έκανε αυτό. «Τί πέτυχαν με αυτό; Ίσως πίστευαν ότι θα φεύγαμε από εκεί (τη Συρία). Αλλά η Ρωσία δεν είναι τέτοια χώρα».

Επιπλέον ο πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε ότι η χώρα του έχει προσωπικό στην ανατολική Ουκρανία, το οποίο εκτελεί ορισμένα στρατιωτικά καθήκοντα, αλλά αρνήθηκε ότι η Μόσχα έχει αναπτύξει εκεί τακτικά στρατεύματα.
«Ουδέποτε είπαμε ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι εκεί που εκτελούν ορισμένα καθήκοντα μεταξύ άλλων στον στρατιωτικό τομέα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχουν εκεί ρωσικές (τακτικές) δυνάμεις, αντιληφθείτε τη διαφορά», δήλωσε ο Πούτιν.

Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να πείσει τους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία ότι χρειάζεται ένας συμβιβασμός προκειμένου να επιτευχθεί μια πολιτική διευθέτηση της σύγκρουσης στη χώρα αυτή. Δήλωσε επίσης ότι περιμένει πως οι εμπορικές σχέσεις με την Ουκρανία θα επιδεινωθούν, αλλά ότι η Μόσχα δεν θα επιβάλει κυρώσεις στο Κίεβο για την εμπορική του συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Εξάλλου ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία θα άρει όλους τους περιορισμούς στις πτήσεις προς την Αίγυπτο μόλις τεθούν σε εφαρμογή αξιόπιστα μέτρα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
«Μόλις καταλήξουμε στους μηχανισμούς που με αξιόπιστο τρόπο θα εγγυώνται την ασφάλεια των πολιτών μας, θα άρουμε όλους τους περιορισμούς. Αυτό γίνεται κατ’ αρχήν σε συνεργασία με τους Αιγύπτιους εταίρους μας», δήλωσε. 

Πρόσθεσε ότι η απαγόρευση των απευθείας πτήσεων προς την Αίγυπτο, που επιβλήθηκε όταν η Ρωσία κατέληξε στο συμπέρασμα πως η συντριβή επιβατικού της αεροσκάφους πάνω από το Σινά στις 31 Οκτωβρίου οφειλόταν σε βόμβα, δεν σημαίνει ότι η Μόσχα δεν έχει εμπιστοσύνη στην αιγυπτιακή κυβέρνηση.

 

Tags: ΠΟΥΤΙΝΡΩΣΙΑΣΥΡΙΑΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον τέσσερις άμαχοι νεκροί σε ρωσικά και ουκρανικά πλήγματα

10/02/2026 - 18:47
Νετανιάχου - Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Νετανιάχου πάει στις ΗΠΑ με το βλέμμα στο Ιράν: Θα πιέσει τον Τραμπ να συζητήσει το ιρανικό πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων

10/02/2026 - 16:35
Ισραήλ: «Τέλος» το πολεμικό συμβούλιο της κυβέρνησης συνασπισμού – Ο Νετανιάχου ανακοίνωσε την διάλυσή του
ΚΟΣΜΟΣ

Κουμπίλιους: Η Ευρώπη χρειάζεται μία ευρωπαϊκή αμυντική ένωση

10/02/2026 - 15:32

Διαβάστε Επίσης

Προφυλακίστηκε ο Σμήναρχος που κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον τέσσερις άμαχοι νεκροί σε ρωσικά και ουκρανικά πλήγματα

A-10C Thunderbolt: Επίδειξη δύναμης στη Μέση Ανατολή, λίγο πριν την απόσυρσή του από την USAF

Άγνωστος Στρατιώτης: Συγκροτείται Μικτή Συμβουλευτική Επιτροπή για τη συντήρηση του μνημείου

Στην Ολομέλεια της Βουλής δύο πρωτόκολλα συνεργασίας Ελλάδας – Αιγύπτου στον τομέα της στρατιωτικής εκπαίδευσης

Η Αθήνα ετοιμάζει διάβημα στον Διεθνή Οργανισμό Ναυσιπλοΐας για τις τουρκικές «επ’ αόριστον» NAVTEX

Ο Νετανιάχου πάει στις ΗΠΑ με το βλέμμα στο Ιράν: Θα πιέσει τον Τραμπ να συζητήσει το ιρανικό πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων

Su-57: Η Ρωσία παρέλαβε νέα παρτίδα μαχητικών με αναβαθμισμένα ηλεκτρονικά και οπλικά συστήματα

Top News

Κακοκαιρία - Γιώργος Τσατραφύλλιας: Βροχές, χαλάζι και θυελλώδεις νοτιάδες από την Τετάρτη μέχρι και την Κυριακή - Θα χτυπήσει και την Αττική την Τσικνοπέμπτη

Σωτήρης Χατζάκης: Πριν παντρευτώ έλεγα "πω πω τι έπαθε ο καημένος", ήμουν εναντίον του γάμου

Eurovision 2026: Με δύο τρόπους θα μπορεί να ψηφίσει το κοινό για την ανάδειξη του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα

Γιορτάζουμε τον Άγιο Βαλεντίνο στην Αθήνα: 6 ιδέες για ρομαντικά δείπνα, brunch και staycation

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert