OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: «Ξετρυπώσαμε 230 ξένους πράκτορες στην Ρωσία το 2014»!

22/12/2014 - 06:00
Share on FacebookShare on Twitter

Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

»Κανείς δεν θα καταφέρει να εκφοβίσει, να απομονώσει και να ασκήσει πιέσεις στη Ρωσία» δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν στην ομιλία που έκανε κατά την  ετήσια συνάντηση αξιολόγησης της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλειας (FSB) στο Κρεμλίνο με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας των Αξιωματικών στις Ρωσικές Υπηρεσίες Ασφαλείας.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η αναφορά του στην έξαρση της δραστηριότητας των ξένων μυστικών πρακτόρων κατα της Ρωσίας μέσα στο 2014, τονίζοντας ότι η υπηρεσία της αντιτρομοκρατικής εξακρίβωσε τα στοιχεία 230 ξένων μυστικών πρακτόρων. Οπως και τα άλλα σχετικά στοιχεία που παρεθεσε:»Φέτος, πρόσθεσε, χάρη στην δική σας , αποτελεσματική δράση, αποκαλύφθηκαν και ματαιώθηκαν περίπου 60 υποθέσεις που σχετίζονται με εγκλήματα τρομοκρατίας, συμπεριλαμβανομένων 8 οργανωμένων τρομοκρατικών επιθέσεων, που, ευτυχώς, δεν συνέβησαν ποτέ. Εχουν εξαρθρωθεί 46 τρομοκρατικές και εξτρεμιστικές οργανώσεις που δραστηριοπιούνταν στη Ρωσία» .Ακόμη είπε ότι ο  αγώνας κατά της τρομοκρατίας και των εξτρεμιστών πρέπει να ενταθεί και πως χρειάζεται συνεχής εγρήγορση και ψύχραιμη εγρήγορση απέναντι στις διεθνείς απειλές των εξτρεμιστών, ιδιαίτερα όσον αφορά στην πρόγνωση και την ανάλυση πιθανών κινδύνων και απειλών, προσθέτοντας πως προτεραιότητα είναι η προστασία των κρατικών συνόρων και διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας.

Ο κ. Πούτιν ευχαρίστησε τους αξιωματικούς της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) για την συνεισφορά τους στην ασφάλεια της χώρας, των Ρώσων πολιτών, αλλά και των ξένων επισκεπτών, ιδιαίτερα κατά την περίοδο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας είπε ακόμη ότι μετά την προσάρτηση της Κριμαίας που ανακήρυξε μονομερώς την ανεξαρτησία της από την Ουκρανία άκουσαν συχνά δηλώσεις πως πρέπει να »πληρώσουν βαρύ τίμημα».»Προφανώς κανείς δεν θα καταφέρει να εκφοβίσει, να απομονώσει και να ασκήσει πιέσεις στη Ρωσία. Δεν το κατάφερε κανείς και κανείς δεν θα το καταφέρει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πούτιν.

Υπενθύμισε δε ότι ανάλογες προσπάθειες έχουν γίνει εδώ και αιώνες.»Δεν υπήρξε όμως κανένα αποτέλεσμα και ούτε θα υπάρξει τώρα. Παρόλα αυτά θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να βιώσουμε ορισμένες δυσκολίες και να δώσουμε την κατάλληλη απάντηση σε όλες τις απειλές εναντίον της σταθερότητας, της κυριαρχίας και της ενότητας της κοινωνίας», ανέφερε.

Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι φέτος οι τρομοκρατικές ενέργειες στη Ρωσία σε σχέση με πέρσι, είναι μειωμένες κατά 50% μειωμένες,  σύμφωνα με την FSB -  παρ’ όλα αυτά η κατάσταση χαρακτηρίζεται τεταμένη.Η μείωση εκτιμάται από Ρώσους αξιωματούχους, ότι ήταν αποτέλεσμα της συντονισμένης επιβολής του νόμου και των προληπτικών μέτρων.

Διαβάστε ακόμη:

Ρωσική οικονομία – Τα εμπόδια για την ανάκαμψη

Βόμβα από τη Μόσχα: «Συμφωνία Ελλάδας-Ρωσίας για ανταλλακτικά όπλων παρά τις κυρώσεις»

Tags: FSBΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣΠΟΥΤΙΝΡΩΣΙΑ

Related Posts

Qatar Energy
ΚΟΣΜΟΣ

Κατάρ: Δεξαμενόπλοιο της Qatar Energy χτυπήθηκε βόρεια της Ντόχα από πυραύλους του Ιράν

01/04/2026 - 11:28
Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: 14 τραυματίες από πυραυλική επίθεση του Ιράν – Νέο μπαράζ εξαπέλυσαν και οι Χούθι

01/04/2026 - 10:57
ΕΟΚΑ
ΙΣΤΟΡΙΑ

ΕΟΚΑ: Η έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων της Κύπρου – Οι θυσίες και οι ήρωες

01/04/2026 - 10:10

Διαβάστε Επίσης

Κατάρ: Δεξαμενόπλοιο της Qatar Energy χτυπήθηκε βόρεια της Ντόχα από πυραύλους του Ιράν

Ισραήλ: 14 τραυματίες από πυραυλική επίθεση του Ιράν – Νέο μπαράζ εξαπέλυσαν και οι Χούθι

ΕΟΚΑ: Η έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων της Κύπρου – Οι θυσίες και οι ήρωες

Ισραήλ: «Χτυπήσαμε ανώτερο διοικητή της Χεζμπολάχ και έναν υψηλόβαθμο τρομοκράτη στη Βηρυτό»

USS George H.W Bush: Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν τρίτο αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή, λέει η WSJ

Θρήνος στη Ρωσία: Συντριβή An-26 στην Κριμαία με 29 νεκρούς – Δεν καταρρίφθηκε από την Ουκρανία

Τραμπ: «Τα πάμε περίφημα στο Ιράν, ο πόλεμος τελειώνει σε 2-3 εβδομάδες και θα επιστρέψουν στη λίθινη εποχή»

Δημοσκόπηση Ipsos – Reuters: Το 66% των Αμερικανών θέλει τερματισμό του πολέμου κατά του Ιράν

Top News

Youth Pass: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την οικονομική ενίσχυση - 150 ευρώ ψηφιακή κάρτα για νέους 18-19 ετών

Νίκος Μακρόπουλος για την περιπέτεια υγείας που πέρασε: Ένα γρήγορο πέρασμα από τη γη είμαστε

ΟΠΕΚΕΠΕ: Άρση ασυλίας για 11 βουλευτές ζητά η ευρωπαϊκή εισαγγελία - Σχηματίστηκε και δεύτερη δικογραφία

Καλλιακμάνης για Αμπελόκηπους: CEOγνωστής εταιρείας είχε το παράνομο μαντρί σε ταράτσα 16ου ορόφου

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert