OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Πως ο Κιμ Γιόνγκ Ουν μπορεί να νικήσει ΗΠΑ και Νότια Κορέα μόνο με συμβατικά μέσα- ΦΩΤΟ

03/11/2018 - 08:30
Share on FacebookShare on Twitter

Καθώς η Ουάσιγκτον αυξάνει την πίεση στη Βόρεια Κορέα, ενδεχομένως και με ένα προληπτικό πρώτο χτύπημα, το καθεστώς Κιμ στην Πιονγκγιάνγκ έχει επιλογές να χτυπήσει σκληρά τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Νότια Κορέα χρησιμοποιώντας μόνο συμβατικά μέσα.

Ενώ οι αναλυτές επικεντρώνονται συχνά στο λεγόμενο οπλοστάσιο βαλλιστικών πυραύλων της Δημοκρατικής Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, η πραγματική απειλή που προέρχεται από την Πιόνγιανγκ είναι το βαρύ πυροβολικό και οι ειδικές δυνάμεις επιχειρήσεων, οι οποίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν τεράστιες απώλειες στη Νότια Κορέα. Σε περίπτωση πολέμου στην Κορεατική Χερσόνησο, οι επίγειες δυνάμεις της Πιονγκγιάνγκ αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για τη Δημοκρατία της Κορέας και τις δυνάμεις των ΗΠΑ που εδρεύουν εκεί, πλην των πυρηνικών όπλων.

“Το 70% του Στρατού Ξηράς της Βόρειας Κορέας που βρίσκεται νότια της γραμμής Pyongyang-Wonsan, δημιουργούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να διεξαχθεί μια αιφνιδιαστική επίθεση σε ανύποπτο χρόνο” , αναφέρει η “λευκή βίβλος” για την άμυνα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Νότιας Κορέας.»

Συγκεκριμένα, η μεγάλη συγκεντρωμένη δύναμη πυρός τόσο από το πυροβολικό όσο και από τα πυραυλικά συστήματα που είναι εγκατεστημένα σε προωθημένες θέσεις, είναι ικανή να προκαλέσει τρομακτικές απώλειες και τεράστιες καταστροφές στις υποδομές της πρωτεύουσας Σεούλ.

Επιπλέον, η Βόρεια Κορέα ενίσχυσε τις δυνάμεις πυροβολικού στην παράκτια περιοχή κοντά στην ακτή της Δυτικής Θάλασσας και κοντά στις πρώτες γραμμές. Τα κομμάτια πυροβολικού της Βόρειας Κορέας προστατεύονται από κεκαλυμμένα χαρακώματα για να βελτιώσουν τον βαθμό προστασίας τους κατά τη διάρκεια των πολεμικών επιχειρήσεων.

Συνολικά, η Νότια Κορέα εκτιμά ότι ο Βορράς διαθέτει περίπου 8.600 κομμάτια πυροβολικού και 5.500 συστήματα MLRS στις δυνάμεις του. Εν τω μεταξύ, η Βόρεια Κορέα εκσυγχρονίζει επίσης τις τεθωρακισμένες δυνάμεις της, αλλά τα μηχανοκίνητες δυνάμεις της δεν αποτελούν την αιχμή του δόρατος του Στρατού . Η Βόρεια Κορέα έχει στη διάθεσή της περισσότερα από 4.300άρματα μάχης και 2.500 άλλα τεθωρακισμένα οχήματα σύμφωνα με εκτιμήσεις της Σεούλ.

Εκτός από τις μαζικές ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας, οι τεράστιες και καλά εκπαιδευμένες δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων συνιστούν την μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Νότια Κορέα, κάτι που επιβεβαιώνουν και οι αμερικανικές στρατιωτικές πηγές πληροφόρησης.

Υπολογίζονται περίπου στα 200.000 άτομα, διαθέτουν μια ποικιλία στρατηγικών, επιχειρησιακών και τακτικών μονάδων, συμπεριλαμβανομένου του επίλεκτου 11ου Σώματος Πεζικού. «Ο ρόλος αυτών των ειδικών δυνάμεων περιλαμβάνει επιχειρήσεις όπως διείσδυση στις εχθρικές γραμμές, δολοφονίες στελεχών και υβριδικό πόλεμο.

Η διείσδυση μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια πολέμου μέσω υπόγειων σηράγγων, με πιθανές περιοχές για διείσδυση μέσω της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης Demilitarized Zone (DMZ), καθώς επίσης και από υποβρύχια, αεροσκάφη προσγείωσης (LCAC), αεροσκάφη AN-2, ελικόπτερα και διάφορες άλλες μεθόδους.

Αν και η Βόρεια Κορέα βρίσκεται τεχνολογικά προς τα πίσω στο μεγαλύτερο μέρος της, εντούτοις, σε περίπτωση πολέμου, θα μπορεί να προκαλέσει τρομερές απώλειες στη Νότια Κορέα και στις δυνάμεις των Η.Π.Α. που βρίσκονται στη χερσόνησο.

Πηγή: National Interest
 

Tags: ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑΗΠΑΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑΠΟΛΕΜΟΣ

Related Posts

Ισραήλ - Δυτική Όχθη
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ παίρνει μέτρα για να ενισχύσει τον έλεγχο στη Δυτική Όχθη – Αντιδρούν μουσουλμανικές χώρες

09/02/2026 - 19:11
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι πιέζουν το Ποκρόφσκ, εκμεταλλευόμενοι την «ανεπαρκή» αεράμυνα

09/02/2026 - 18:13
πλοίο Aquila II
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: «Κυνήγησαν» πλοίο από την Καραϊβική ως τον Ινδικό πριν το καταλάβουν – Είχε παραβιάσει την καραντίνα [vid]

09/02/2026 - 17:45

Διαβάστε Επίσης

Το Ισραήλ παίρνει μέτρα για να ενισχύσει τον έλεγχο στη Δυτική Όχθη – Αντιδρούν μουσουλμανικές χώρες

Σε πολυεθνική και όχι σε κρατικές αρχές η διαρροή πληροφοριών, ισχυρίζεται ο Σμήναρχος – Η κινεζική τακτική του reverse engineering

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι πιέζουν το Ποκρόφσκ, εκμεταλλευόμενοι την «ανεπαρκή» αεράμυνα

ΗΠΑ: «Κυνήγησαν» πλοίο από την Καραϊβική ως τον Ινδικό πριν το καταλάβουν – Είχε παραβιάσει την καραντίνα [vid]

Δένδιας από την Ινδία: Σημαντικές προοπτικές συνεργασίας στην αμυντική καινοτομία – Συνάντηση με τον Ινδό ΥΠΑΜ

SCALP και Meteor: Η Ινδία σε προχωρημένες συζητήσεις με την Γαλλία για την αγορά πυραύλων αξίας 300 εκατ. ευρώ

Mighty Hornet IV: Το UAV ακριβείας και υψηλής ταχύτητας που αναπτύσσει η αμερικανική Kratos για την Ταϊβάν

Προειδοποιεί για το Ιράν η ΕΕ: «Να δοθεί μια ευκαιρία στη διπλωματία»

Top News

Ο «Πούτιν», ο «Πρόεδρος», ο ρόλος του αστυνομικού και η ναυτιλιακή: Πως δρούσε το κύκλωμα με τα λαθραία τσιγάρα

Πέτρος Ιακωβίδης: «Είχα φτάσει τα 98 κιλά λόγω της κορτιζόνης και της στεναχώριας μου»

Πλακιάς για τα «χαμένα» βίντεο από την τραγωδία των Τεμπών: Γιατί κανείς δεν τα αμφισβήτησε νομικά έναν χρόνο μετά;

Αιμίλιος Χειλάκης: Απίστευτο περιστατικό στην παράσταση «Cancel» που πρωταγωνιστεί – Η αστυνομία «εισέβαλε» στο θέατρο

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert