Η RAF βομβαρδίζει τζιχαντιστές στο παλάτι του Σαντάμ – ΒΙΝΤΕΟ

 
Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη εκστρατεία για την ανακατάληψη της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Ιράκ, τη Μοσούλη απο μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. Στο πλαίσιο αυτό, οι συμμαχικές δυνάμεις θεώρησαν αναγκαίο να χτυπήσουν σκληρά και γρήγορα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πλούσιο ανάκτορο, το οποίο κάποτε ανήκε στον Σαντάμ Χουσεΐν, χρησιμοποιείται ως ένα σημαντικό κέντρο εκπαίδευσης για τους ξένους νεοσύλλεκτους του ΙΚ.

Όπως δήλωσε το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά απο εκτεταμένη παρακολούθηση, δύο αεροσκάφη τύπου Tornado της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας έριξαν την μεγαλύτερη βόμβα που είχαν στο οπλοστάσιό τους, την Enhanced Paveway III.
Οι βόμβες, καθοδηγούμενες με λέιζερ ή GPS, ειναι σχεδιασμένες να διαπερνούν οχυρωμένες αποθήκες και να εκρήγνυνται τη στιγμή που διεισδύουν στο εσωτερικό του χώρου.

Το Υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας δήλωσε ότι η αποστολή του συνασπισμού ήταν επιτυχής, αλλά δεν μπορούσε να υπολογίσει τον αριθμό των θυμάτων.

Αρχικά χτισμένο το 1994, το συγκεκριμένο παλάτι περιείχε τρεις λίμνες, τεχνητούς καταρράκτες και υπόγειες αποθήκες. Αν και στο παλάτι στεγάζονταν στρατεύματα των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της Επιχείρησης Απελευθέρωσης του Ιράκ, το κατέλαβαν δυνάμεις του ΙΚ όταν κατέλαβαν ολόκληρη την πόλη της Μοσούλης.



via GIPHY


Δ
ΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥ

BusinessInsider/Daily Mail