Rafale – Το γαλλικό μαχητικό κατά των τζιχαντιστών – ΒΙΝΤΕΟ

Η Γαλλία έγινε, πριν λίγες μέρες, η πρώτη χώρα μετα τις ΗΠΑ που βομβαρδίζει στόχους του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ. Τα γαλλικά μαχητικά Rafales ηταν αυτα που πραγματοποίησαν την αεροπορική επιδρομή σε αποθήκη πυρομαχικών στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας και που σύμφωνα με πηγές σκότωσαν δεκάδες μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Το Παρίσι ανακοίνωσε ότι εντάσσεται στον διεθνή συνασπισμό που συγκροτούν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους οι οποίοι έχουν καταλάβει τεράστιες εκτάσεις στο Ιράκ και στη Συρία.

Το παρακάτω βίντεο ειναι απο τις αεροπορικές επιθέσεις της 19ης Σεπτεμβρίου 2014 στο Ιράκ. Σημειώνουμε οτι μετα τις επιδρομές τις 19ης Σεπτεμβριου οι γάλλοι πραγματοποίησαν επιδρομές και χθες 25/09.

Στην αεροπορική επίθεση χρησιμοποιήθηκαν δυο μαχητικά αεροσκάφη Rafales – των οποίων η βάση βρίσκεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (δειτε το βίντεο του στρατού των ΗΑΕ εδω) – οπλισμένα με τέσσερις βόμβες καθοδήγησης λέιζερ (GBU-12 500lb). Επιπλέον 2 τάνκερς KC-135Rs και 2 αεροσκάφη επιτήρησης Atlantique II (Τα Atlantique II έχουν την δυνατότητα να μεταφέρουν βόμβες και πυραύλους άλλωστε χρησιμοποιήθηκαν και σε πρόσφατες επιχειρήσεις στο Μαλί) φαίνεται να αποτελούν μέρος της γαλλικής επιχείρησης που ακόμη δεν εχει μετονομαστέι επίσημα σε διεθνή επιχείρηση κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά, μετα απο 15 χρόνια, που γαλλικά αεροσκάφη έχουν πετάξει πάνω απο το Ιράκ, καθώς δεν ήταν στη “συμμαχία” του Τζόρτζ Μπους που έλαβε μέρος στην εισβολή του 2003 και στη συνέχεια στις διαδικασίες σταθεροποιήσης που διέρκησαν για σχεδόν μια δεκαετία.

Δειτε την εκπληκτική παρουσίαση της γαλλικής εταιρίας Dassault για τα μαχητικά Rafale.

Το ερώτημα για την Γαλλία ειναι αν θα μπορέσει να αντέξει ο μειωμένος προϋπολογισμός του υπουργείου Άμυνας και να επιτρέψει στη Γαλλία να συμμετέχει στρατιωτικά σε τρία ανοιχτά μέτωπα (Μαλί, Κεντρική Αφρική, Ιράκ).

Πηγή – Dassault/Foxtroalpha/Youtube/ΑΠΕ
Μετάφραση/Επιμέλεια – OnAlert.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε την στιγμή που οι Αμερικανοί επιτέθηκαν με Τόμαχοκ – ΒΙΝΤΕΟ

Rafale εναντίον F 35 – Δείτε το βίντεο

Γάλλος Τουρίστας νεκρός από τζιχαντιστές στην Αλγερία

Γαλλία: «Καμία διαπραγμάτευση» με τους τζιχαντιστές για τον γάλλο όμηρο!