OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ρον ΝτεΣάντις: «Τέλος» η προεκλογική του εκστρατεία – Στηρίζει Τραμπ για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών [vid]

22/01/2024 - 08:56
Ρον ΝτεΣάντις
Share on FacebookShare on Twitter

Ο κυβερνήτης της Φλόριντας, Ρον ΝτεΣάντις, ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει την προεκλογική εκστρατεία του για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στις προεδρικές εκλογές και ότι θα στηρίξει τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε με ένα βίντεο που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα Χ. Νωρίτερα μια δημοσκόπηση έδειχνε ότι ο Τραμπ διευρύνει το προβάδισμά του έναντι των εσωκομματικών αντιπάλων του ενόψει των προκριματικών του Νιου Χαμσάιρ.

“Success is not final, failure is not fatal: it is the courage to continue that counts.”

– Winston Churchill pic.twitter.com/ECoR8YeiMm

— Ron DeSantis (@RonDeSantis) January 21, 2024

Ο πρώην πρόεδρος προηγείται με ποσοστό 50%, με τη Νίκι Χέιλι να ακολουθεί με ποσοστό 39% στην Πολιτεία αυτή, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το CNN και το Πανεπιστήμιο του Νιου Χαμσάιρ. Στις αρχές Ιανουαρίου το ποσοστό του Τραμπ ανερχόταν στο 39% και της Χέιλι στο 32%. Και οι δύο αύξησαν τα ποσοστά τους καθώς άλλοι υποψήφιοι αποχωρούσαν από την κούρσα.

Ο ΝτεΣάντις θεωρείτο ευρέως ως βασικός διεκδικητής του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων και «φυσικός» διάδοχος του Τραμπ, λόγω της μαχητικότητάς του και των υπερσυντηρητικών απόψεών του. Στις αρχές του 2023 μάλιστα είχε προηγηθεί του Τραμπ σε πολλές δημοσκοπήσεις. Ωστόσο, η εκστρατεία του άρχισε να φθίνει, λόγω της λανθασμένης στρατηγικής του, του γεγονότος ότι δεν έδειχνε να είναι σε επαφή με τους ψηφοφόρους αλλά και της αδιαμφισβήτητης υποστήριξης της βάσης του κόμματος στον Τραμπ.

Η αποχώρηση του ΝτεΣάντις σημαίνει ότι μόνο η Χέιλι παραμένει στην κούρσα, αν και δεν φαίνεται να έχει πολλές πιθανότητες να στερήσει το χρίσμα από τον Τραμπ. Ο νικητής θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Τζο Μπάιντεν, τον πιθανότερο υποψήφιο του Δημοκρατικού κόμματος, στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Πάνω από 7 στους 10 Ρεπουμπλικάνους έχουν θετική άποψη για τον Τραμπ, σύμφωνα πάντα με τις περισσότερες δημοσκοπήσεις. Αυτό έφερε σε δύσκολη θέση τον ΝτεΣάντις, αφού έπρεπε να σαγηνεύσει ψηφοφόρους που εξακολουθούν να θαυμάζουν τον Τραμπ και ταυτόχρονα εκείνους που τον αντιπαθούν.  Απέτυχε και στα δύο μέτωπα.

Δεν κατάφερε ποτέ να εξηγήσει στους υποστηρικτές του Τραμπ γιατί ήταν καλύτερη επιλογή από τον πρώην πρόεδρο, τη στιγμή που η Χέιλι εμφανιζόταν ως το φαβορί των μετριοπαθών Ρεπουμπλικάνων. Και, μολονότι η πολιτική του διέφερε από εκείνη του Τραμπ, σχεδόν στα πάντα υιοθετούσε ακόμη πιο συντηρητικές θέσεις.

Τον Απρίλιο υπέγραψε το νομοσχέδιο που απαγόρευε στη Φλόριντα τις αμβλώσεις μετά την έκτη εβδομάδα της κύησης ενώ αντιτάχθηκε στη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία και έλαβε τιμωρητικά μέτρα έναντι της Walt Disney Co. αφού η εταιρεία καταδίκασε τον νόμο που περιόριζε τη συζήτηση περί φύλου και σεξουαλικότητας στα σχολεία. Η σύγκρουση με την Disney ήταν μια μάχη που δεν χρειαζόταν να δώσει, επισημαίνουν οι επικριτές του εντός του κόμματος.

Επιπλέον, αν και στην αρχή προσέλκυσε τη στήριξη πολλών σημαντικών δωρητών, στη συνέχεια άρχισαν να τον εγκαταλείπουν. Ο Ρόμπερτ Μπίγκελοου, ο οποίος έδωσε εκατομμύρια στην ομάδα συγκέντρωσης δωρεών Never Back Down που στήριζε τον ΝτεΣάντις, είπε τον Αύγουστο στο πρακτορείο Reuters ότι σταματά τη χρηματοδότηση του κυβερνήτη επειδή απογοητεύτηκε με την αδιάλλακτη στάση του στο θέμα των αμβλώσεων.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters

Tags: ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑΗΠΑΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΟΙΡΟΝ ΝΤΕΣΑΝΤΙΣ

Related Posts

Πούτιν - Ινδία
ΚΟΣΜΟΣ

Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία: Στο επίκεντρο το ρωσικό πετρέλαιο και οι S-400

05/12/2025 - 16:23
Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν: «Μήνυμα ισχύος» με ναυτικές ασκήσεις στον Κόλπο – Εκτόξευσαν βαλλιστικούς και πυραύλους cruise [vid]

05/12/2025 - 15:45
Γερμανία
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Πέρασε από την Μπούντεσταγκ η νομοθεσία για τη στρατιωτική θητεία – Ποιες αλλαγές προβλέπει

05/12/2025 - 15:32

Διαβάστε Επίσης

PULS: Πέρασε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής η αγορά των 36 ισραηλινών ΠΕΠ

Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία: Στο επίκεντρο το ρωσικό πετρέλαιο και οι S-400

Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν: «Μήνυμα ισχύος» με ναυτικές ασκήσεις στον Κόλπο – Εκτόξευσαν βαλλιστικούς και πυραύλους cruise [vid]

Γερμανία: Πέρασε από την Μπούντεσταγκ η νομοθεσία για τη στρατιωτική θητεία – Ποιες αλλαγές προβλέπει

Πολεμικό Ναυτικό: Τελετές ορκωμοσίας ναυτών με την Δ’ ΕΣΣΟ 2025 [pics]

Συμμετοχή αρχηγού ΓΕΣ στο 11ο Forum of Commanders of European Land Forces στη Σουηδία

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα, με την πρωτοβουλία της Πενταμερούς, επιδιώκει να καθιερώσει τη θέση της ως πυλώνας σταθερότητας

Κρεμλίνο στηρίζει Γουίτκοφ: Δηλώνει έτοιμο να συνεχίσει να εργάζεται με την παρούσα αμερικανική ομάδα

Top News

Κακοκαιρία Byron: «Πνίγηκε» στα νερά και τις λάσπες πάλι το Θριάσιο - Αποκαλυπτικές εικόνες

Το Netflix εξαγοράζει τη Warner Bros για 82,7 δισ. δολ - Mega deal στην ψυχαγωγία και το streaming

Η efood υποσχέθηκε bonus σε όσους κάνουν delivery εν μέσω της σφοδρής καταιγίδας - Μετά τον σάλο σταμάτησε τη διανομή

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί τα σοκολατάκια «Kinder Μιx 3D pop-up»: «Δεν είναι εμφανείς οι αλλεργιόνες ουσίες»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert