OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: 13 τραυματίες από τα ουκρανικά πλήγματα με drones στη βιομηχανική ζώνη του Ταταρστάν

02/04/2024 - 19:13
Ταταρστάν
Share on FacebookShare on Twitter

Δεκατρείς άνθρωποι τραυματίστηκαν από την ουκρανική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε μια βιομηχανική ζώνη του Ταταρστάν, ανακοίνωσαν οι αρχές αυτής της ρωσικής Δημοκρατίας, η οποία απέχει περισσότερα από 1.000 χιλιόμετρα από το μέτωπο του πολέμου.

Η Ουκρανία εξαπολύει συχνά επιθέσεις με δρόνους ή οργανώνει σαμποτάζ σε εργοστάσια, σιδηροτροχιές ή διυλιστήρια στο ρωσικό έδαφος, όμως είναι σπάνιο να πλήττει υποδομές σε τόσο μεγάλη απόσταση από το μέτωπο. Παράλληλα, είναι εντυπωσιακό πως ένα τόσο μεγάλου μεγέθους ουκρανικό drone κατάφερε να προσπεράσει όλες τις ρωσικές αεράμυνες.

***UPDATE***#Ukrainian strike drone (OWA-UAV) used to attack the #Russia oil refinery today was the Lyutyy type.

Separate type from the modified light aircraft used to attack the Shahed factory.

Guide https://t.co/XCD0AupnzN #OSINT pic.twitter.com/q77AykNBNk

— H I Sutton (@CovertShores) April 2, 2024

Μια πηγή προσκείμενη στον αμυντικό τομέα της Ουκρανίας, όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο, επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για «επιχείρηση της GUR», δηλαδή της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, η οποία στο παρελθόν έχει αναλάβει την ευθύνη για πολλές τέτοιες επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος.

«Μια επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί εναντίον εργοστασίων του Ταταρστάν που βρίσκονται στη Γελαμπούγκα και στο Νιζνεκάμσκ» ανέφερε νωρίτερα το γραφείο Τύπου του επικεφαλής της Δημοκρατίας του Ταταρστάν, Ρουστάμ Μινιχανόφ. Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι δεν προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές και δεν διαταράχθηκε η λειτουργία των εργοστασίων, χωρίς να διευκρινίσει τι παράγεται σε αυτά.

⚡️The 🇷🇺Russians retrieve the wreckage of the 🇺🇦Ukrainian UJ-22 "Airborne" kamikaze drone, which attacked the oil refinery this morning pic.twitter.com/wByrlmLTKP

— 🇺🇦Ukrainian Front (@front_ukrainian) April 2, 2024

Το υπουργείο Υγείας του Ταταρστάν ωστόσο έκανε λόγο για 13 τραυματίες από έκρηξη, σημειώνοντας ότι είναι όλοι τους σπουδαστές και οι δύο από αυτούς είναι ανήλικοι. Οκτώ νοσηλεύονται με ελαφρά τραύματα και η ζωή τους δεν απειλείται, πρόσθεσε, σε ανάρτησή του στο Telegram.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι ο ρωσικός στρατός «προσπαθεί να ελαχιστοποιήσει και στη συνέχεια να εξουδετερώσει εντελώς την απειλή» των ουκρανικών πληγμάτων στη Ρωσία.

Η σημερινή επίθεση σημειώθηκε στις 05.25 (ώρα Ελλάδας) και είχε ως στόχο την Ειδική Οικονομική Ζώνη (ZES) Αλαμπούγκα, που απέχει περίπου 10 χιλιόμετρα από τη Γελαμπούγκα, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου της ZES. Στη Ζώνη αυτή υπάρχουν εργοστάσια και εταιρείες που ειδικεύονται στην παραγωγή χημικών προϊόντων, μηχανών και την επεξεργασία μετάλλων.

/1. Tonight, Ukrainian kamikaze drones of a new model attacked the Shahed 136 production plant in Russia, as well as the Nizhnekamsk oil refinery. Both are located more than 1100km from the frontline. pic.twitter.com/NHVmekrt93

— Special Kherson Cat 🐈🇺🇦 (@bayraktar_1love) April 2, 2024

Μια πηγή του ουκρανικού αμυντικού τομέα είπε στο AFP ότι στόχος ήταν ένα εργοστάσιο συναρμολόγησης μη επανδρωμένων αεροσκαφών Shahed και ότι προκλήθηκαν «σημαντικές ζημιές» από την επίθεση.

Η άλλη μονάδα που μπήκε στο στόχαστρο, του Νιζνεκάμσκ, είναι ένα διυλιστήριο πετρελαίου. Οι τοπικές αρχές ανέφεραν ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος εξουδετερώθηκε με ηλεκτρονικά μέσα και από την πτώση του δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές.

BREAKING:

Ukrainian Cessna-type airplane drones are striking the ELAZ Naftoprodukt oil refinery in Alabuga, in the Tatarstan region of Russia.

A Russian suicide drone factory in the same town was also struck.

Ukraine is 1250 km away pic.twitter.com/Kcetbx5iNz

— Visegrád 24 (@visegrad24) April 2, 2024

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Tags: ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥΟΥΚΡΑΝΙΑΟΥΚΡΑΝΙΚΑ DRONESΡΩΣΙΑΤΑΤΑΡΣΤΑΝ

Related Posts

Ιράν - Στενά του Ορμούζ
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Αν οι ΗΠΑ στείλουν χερσαίες δυνάμεις στο Ιράν, η κρίση στη Μέση Ανατολή θα επιδεινωθεί

27/03/2026 - 13:21
Φρουροί της Επανάστασης
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Καλεί τους πολίτες να αποχωρήσουν από σημεία που «κρύβονται» Αμερικανοί στρατιώτες – Βάζει στο στόχαστρο ξενοδοχεία

27/03/2026 - 12:28
Στενά του Ορμούζ
ΚΟΣΜΟΣ

Φρουροί της Επανάστασης: Κλειστά τα Στενά του Ορμούζ για τους συμμάχους του εχθρού

27/03/2026 - 11:44

Διαβάστε Επίσης

Γαλλία: Αν οι ΗΠΑ στείλουν χερσαίες δυνάμεις στο Ιράν, η κρίση στη Μέση Ανατολή θα επιδεινωθεί

Δαβάκης: «Τα ΕΑΣ Λαυρίου λειτουργούν με ασφάλεια, δεν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας»

Tomahawk: Πάνω από 850 πυραύλους cruise έχουν εκτοξεύσει οι ΗΠΑ – Εξαντλείται το απόθεμα

Ιράν: Καλεί τους πολίτες να αποχωρήσουν από σημεία που «κρύβονται» Αμερικανοί στρατιώτες – Βάζει στο στόχαστρο ξενοδοχεία

Γεραπετρίτης: Στη Λιβύη ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών – Επαφές σε Βεγγάζη και Τρίπολη

Φρουροί της Επανάστασης: Κλειστά τα Στενά του Ορμούζ για τους συμμάχους του εχθρού

Ουκρανία και Σαουδική Αραβία υπέγραψαν συμφωνία αμυντικής συνεργασίας

Ένοπλες Δυνάμεις: Καθορίστηκε το κόστος και η υγειονομική δαπάνη που καταβάλλεται προκαταβολικά στα στελέχη

Top News

Καιρός - Καλλιάνος: Βροχές, χιόνια και σφοδροί άνεμοι την Τρίτη και την Τετάρτη - Ακραίο σενάριο για μετεωρολογική βόμβα

Ζόζεφιν: Επιβεβαίωσε για πρώτη φορά την επανασύνδεση με τον Νίνο - «Ερωτευτείτε γιατί χανόμαστε»

Γιώργος Λιάγκας κατά Όλγας Κεφαλογιάννη: «4,5 χρονών παιδάκια θα κληθούν να πουν στο δικαστήριο με ποιον περνούν καλύτερα;»

Φαίη Σκορδά: Για την ξαφνική αποχώρηση από το «Buongiorno» - «Κατάλαβα ότι δεν είναι απλό και πρέπει να πάω»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert