Ρωσία: Απειλεί με απελάσεις δημοσιογράφων για τα… μάτια της Ζαχάροβα

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι δημοσιογράφοι από χώρες της Δύσης θα απελαθούν από τη Ρωσία, εάν το YouTube απαγορεύσει την πρόσβαση στις ενημερώσεις της εκπροσώπου του υπουργείου, Ζαχάροβα.

Η εκπρόσωπος Μαρία Ζαχάροβα, που πραγματοποιεί εβδομαδιαία ενημέρωση για τη ρωσική εξωτερική πολιτική συμπεριλαμβανομένης και της στρατιωτικής παρέμβασης στην Ουκρανία, δήλωσε ότι το υπουργείο Εξωτερικών είχε προειδοποιήσει το YouTube να μην μπλοκάρει τις ενημερώσεις της.

«Απλά πήγαμε και τους είπαμε: ‘Μπλοκάρετε άλλη μια ενημέρωση, και ένα δημοσιογράφος ή αμερικανικό μέσο έφυγε’», δήλωσε η Ζαχάροβα σύμφωνα με το πρακτορείο TASS. «Μπλοκάρετε άλλη μια ενημέρωση και θα κατονομάσουμε συγκριμένο δημοσιογράφο ή συγκεκριμένο μέσο που θα φύγει».

Τα σχόλιά της έγιναν μερικές ημέρες αφού Ρώσοι βουλευτές ψήφισαν νομοσχέδιο που δίνει στους εισαγγελείς τη δυνατότητα να κλείνουν τα γραφεία ξένων μέσων ενημέρωσης στη Μόσχα, εάν μια δυτική χώρα είναι «μη φιλική» προς τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Το μέτρο έχει στόχο να αποτελέσει απάντηση στο κλείσιμο κάποιων ρωσικών κρατικών μέσων ενημέρωσης στη Δύση.

Η Ζαχάροβα δήλωσε επίσης χθες ότι η Μόσχα επεξεργάζεται μέτρα σε βάρος αγγλόφωνων μέσων ενημέρωσης ως απάντηση σε «μη φιλικές ενέργειες» ξένων κυβερνήσεων προς ρωσικά μέσα ενημέρωσης, χωρίς να δοθούν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Πηγή; Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ