OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Απεβίωσε στη φυλακή πιανίστας που είχε αντιταχθεί στην εισβολή στην Ουκρανία και ασκούσε κριτική στον Πούτιν

05/08/2024 - 14:00
Πούτιν
Share on FacebookShare on Twitter

Ρώσος πιανίστας, ο οποίος είχε φυλακισθεί αφού επέκρινε την επίθεση εναντίον της Ουκρανίας, απεβίωσε στη φυλακή, ανακοινώθηκε από μη κυβερνητικές οργανώσεις και οικείους του, καθώς συνεχίζεται η καταστολή των διαφωνούντων στη Ρωσία.

Ο Πάβελ Κουσνίρ, ηλικίας 39 ετών, πέθανε σε απροσδιόριστη ημερομηνία σε φυλακή του Μπιρομπιτζάν, πόλης που βρίσκεται σε απομακρυσμένη περιφέρεια της Άπω Ανατολής, στα σύνορα με την Κίνα.

Ο θάνατός του δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως. Η διεύθυνση της φυλακής στη Ρωσία δεν θέλησε να απαντήσει όταν επικοινώνησε μαζί της το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Λάβαμε επιστολές συγκρατουμένων του που προέρχονταν απ’ αυτό το κέντρο κράτησης, δεν υπάρχουν πια αμφιβολίες για το γεγονός ότι έχει αποβιώσει», δήλωσε προχθές, Σάββατο 2.8.2024, στο μέσο ενημέρωσης Current Times η Όλγκα Ρομάνοβα, η εξόριστη υπεύθυνη μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης που υπερασπίζεται τους Ρώσους κρατουμένους.

Σύμφωνα με την Ρομάνοβα, απεβίωσε ενώ διεξήγε απεργία πείνας.

😢Pianist, Pavel Kushner, 39, dies in Russian pre-trial detention.

The musician & anti-war activist was on a hunger strike & “his body couldn’t handle it,” his friend says.

Kushner had “incited terrorism,” by reading poems, against Putin, in a YouTube channel with 5 followers. pic.twitter.com/x3aQKJCfS7

— Jason Jay Smart (@officejjsmart) August 3, 2024

Μια παιδική φίλη του Πάβελ Κουσνίρ, η Όλγκα Σκριγκούνοβα, δήλωσε στο ρωσικό μέσο ενημέρωσης Vot Tak πως πληροφορήθηκε από τη μητέρα του το θάνατό του, που συνέβη κατά πάσα πιθανότητα στα τέλη Ιουλίου.

Σήμερα η ομάδα του εκλιπόντος αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος απεβίωσε επίσης υπό κράτηση το Φεβρουάριο 2024, έκανε μέσω του X έκκληση για δωρεές για τη διακομιδή της σορού του πιανίστα στη γενέτειρά του, την πόλη Ταμπόφ.

Το Μάιο 2024, ένα κανάλι στην πλατφόρμα Telegram, που ασχολείται με την επικαιρότητα στην περιφέρεια του Μπιρομπιτζάν, είχε μεταδώσει την είδηση για τη σύλληψή του υποστηρίζοντας ότι κατηγορούνταν για «παρακίνηση σε τρομοκρατική δράση», ένα έγκλημα που τιμωρείται με βαριές ποινές στη Ρωσία.

Η σύλληψή του δεν είχε ανακοινωθεί επισήμως.

Σύμφωνα με το μέσο ενημέρωσης Vot Tak, ο πιανίστας είχε δημοσιοποιήσει από το Νοέμβριο 2022 τέσσερα βίντεο σε κανάλι στο YouTube που παρακολουθούν μερικές δεκάδες άνθρωποι, στα οποία επέκρινε το Κρεμλίνο και την εισβολή στην Ουκρανία.

Σε ένα απ’ αυτά τα βίντεο, το οποίο είδε το Γαλλικό Πρακτορείο, δήλωνε μπροστά στην κάμερα, «κάτω ο πόλεμος στην Ουκρανία», «κάτω το φασιστικό πουτινικό καθεστώς», «ελευθερία στους πολιτικούς κρατουμένους», και κατήγγελλε τη σφαγή της Μπούτσα, κοντά στο Κίεβο, η ευθύνη για την οποία αποδίδεται στο ρωσικό στρατό.

«Η ζωή είναι αυτό που δεν θα υπάρξει ποτέ υπό τον φασισμό. Η ελευθερία, η δημιουργία, η ειλικρίνεια, η αλήθεια, η ομορφιά ενός ανθρώπινου προσώπου», έλεγε σ’ αυτό το βίντεο που δημοσιοποιήθηκε στις αρχές Ιανουαρίου.

Διπλωματούχος του Ωδείου Τσαϊκόφσκι της Μόσχας, το οποίο θεωρείται μία από τα καλύτερες σχολές μουσικής στη Ρωσία, ο Πάβελ Κουσνίρ ήταν από το 2023 ο σολίστ της Φιλαρμονικής του Μπιρομπιτζάν.

Σε συνέντευξή του τον Ιανουάριο 2023 σε τοπικό μέσο ενημέρωσης, έλεγε για τη διαδρομή του: «Η τέχνη συνδέεται πολύ στενά με τις αξίες που έχω επιλέξει και στις οποίες επιθυμώ να αφιερώσω τη ζωή μου».

Πηγές: AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝΡΩΣΙΑΡΩΣΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΡΩΣΟΣ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΣΦΥΛΑΚΗ

Related Posts

πλοίο Aquila II
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: «Κυνήγησαν» πλοίο από την Καραϊβική ως τον Ινδικό πριν το καταλάβουν – Είχε παραβιάσει την καραντίνα [vid]

09/02/2026 - 17:45
Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Προειδοποιεί για το Ιράν η ΕΕ: «Να δοθεί μια ευκαιρία στη διπλωματία»

09/02/2026 - 16:48
Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Προτείνει «αραίωση» του εμπλουτισμένου ουρανίου με αντάλλαγμα την άρση των κυρώσεων από τις ΗΠΑ

09/02/2026 - 15:37

Διαβάστε Επίσης

ΗΠΑ: «Κυνήγησαν» πλοίο από την Καραϊβική ως τον Ινδικό πριν το καταλάβουν – Είχε παραβιάσει την καραντίνα [vid]

Δένδιας από την Ινδία: Σημαντικές προοπτικές συνεργασίας στην αμυντική καινοτομία – Συνάντηση με τον Ινδό ΥΠΑΜ

SCALP και Meteor: Η Ινδία σε προχωρημένες συζητήσεις με την Γαλλία για την αγορά πυραύλων αξίας 300 εκατ. ευρώ

Mighty Hornet IV: Το UAV ακριβείας και υψηλής ταχύτητας που αναπτύσσει η αμερικανική Kratos για την Ταϊβάν

Προειδοποιεί για το Ιράν η ΕΕ: «Να δοθεί μια ευκαιρία στη διπλωματία»

A400M: Η νέα έκδοση ανάπτυξης drones θα είναι έτοιμη και θα παραδοθεί σε ευρωπαϊκή χώρα το 2029

Ιράν: Προτείνει «αραίωση» του εμπλουτισμένου ουρανίου με αντάλλαγμα την άρση των κυρώσεων από τις ΗΠΑ

Mirage 2000: Νέα παρτίδα γαλλικών μαχητικών αναμένει η Ουκρανία – Ζητά επιπλέον SAMP/T και SCALP

Top News

Γιώργος Μάρκου: Πέθανε ο γενικός διευθυντής του MAD σε ηλικία 58 ετών

Γεωργιάδης σε Βενιζέλο: Η ΝΔ δεν θα συγκυβερνήσει με Βελόπουλο και Λατινοπούλου, πήγαινε στον φίλο σου τον Ανδρουλάκη και πες μας τι θα κάνετε

Καιρός: Σερί βροχοπτώσεων με «εμμονικές» βροχές σε Ήπειρο, Ιόνιο, Πελοπόννησο, Δωδεκάνησα και Κρήτη - Τι ισχύει για την Αττική

Γιάννης Σμαραγδής: «Συναντήθηκα με τη Μαρία Καρυστιανού, της ξεκαθάρισα πως είμαι μοναχικός λύκος»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert