Ρωσία: «Απορρίπτει κατηγορηματικά» τις κατηγορίες της τουρκικής αντιπολίτευσης περί «ανάμιξης» στις τουρκικές εκλογές

Η Ρωσία απέρριψε κατηγορηματικά τις κατηγορίες του ηγέτη της τουρκικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου περί ανάμιξης της Μόσχας στις τουρκικές προεδρικές εκλογές, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ο Ντίμτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο Κιλιτσντάρογλου, ο αντίπαλος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις σημερινές εκλογές για το αξίωμα του Προέδρου της Τουρκίας, κατηγόρησε παράγοντες από τη Ρωσία – χωρίς να τους κατονομάσει – για διασπορά «deepfakes» και άλλων μορφών παραπληροφόρησης, με σκοπό τον επηρεασμό του αποτελέσματος της εκλογικής αναμέτρησης.

Ο Κιλιτσντάρογλου υποστήριξε ότι το κόμμα του, το Ρεπουμπλικανό Λαϊκό Κόμμα, έχει απτές αποδείξεις για την ευθύνη που φέρι η Ρωσία για αυτό.

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις κατηγορίες περί ανάμιξης στις τουρκικές εκλογές. Αυτό αποκλείεται», τόνισε ο Πεσκόφ, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Είμαστε εξαιρετικά απογοητευμένοι με αυτή τη δήλωση της αντιπολίτευσης στην Τουρκία», τόνισε ο Ρώσος αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι ο Κιλιτσντάρογλου δεν είναι σε θέση να προσκομίσει αποδείξεις για αυτή την υποτιθέμενη ανάμιξη από τη Ρωσία, «επειδή αυτή δεν υπάρχει στην πραγματικότητα».

Πηγές: Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ