Ρωσία: 18 νεκροί από τη συντριβή ελικοπτέρου στη Σιβηρία

Ένα ελικόπτερο Mi-8 με επιβάτες στο πλοίο έχει καταρρεύσει στην περιοχή Krasnoyarsk της Σιβηρίας. Δεκαοκτώ άνθρωποι πέθαναν στη συντριβή.

Το ελικόπτερο, το οποίο φέρεται να λειτούργησε από την αεροπορική εταιρεία Utair, μετέφερε 15 επιβάτες και τρία μέλη του πληρώματος, όλοι τους επιβεβαιώθηκαν νεκροί. Το ελικόπτερο φέρεται να μεταφέρει εργαζόμενους σε πετρελαιοπηγές.

Η συντριβή έλαβε χώρα λίγο μετά την απογείωση, με τις δεξαμενές καυσίμου του ελικοπτέρου γεμάτες. Η προκύπτουσα πυρκαγιά πιστεύεται ότι έχει αποτεφρώσει πλήρως το αεροσκάφος.

Ο περιφερειακός κλάδος του Krasnoyarsk του Υπουργείου Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης επιβεβαίωσε ότι ένα ελικόπτερο έκανε μια «σκληρή προσγείωση» στην περιοχή στις 10:20 τοπική ώρα (3:20 GMT).

Σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών επιβολής του νόμου και έκτακτης ανάγκης που αναφέρθηκαν από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, πριν από τη συντριβή, τα πτερύγια του ελικοπτέρου έπληξαν το εξωτερικό φορτίο που μεταφέρθηκε από άλλο ελικόπτερο. Το ελικόπτερο φορτίου αναγκάστηκε να αποσυνδέσει το φορτίο του στο μέσο του αέρα, αλλά αλλιώς δεν επηρεάστηκε.

Η εξεταστική επιτροπή ξεκίνησε ποινική έρευνα για την παραμέληση των οδηγιών ασφαλείας των αεροσκαφών.

Οι ανακριτές θα ενημερωθούν για το περιστατικό, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος στην RIA Novosti, αναφέροντας τεχνικά ζητήματα ή πιλοτικά σφάλματα μεταξύ των πιο πιθανών αιτιών της σύγκρουσης. Εν τω μεταξύ, τα μαύρα κουτιά από το Mi-8 έχουν ήδη ανακτηθεί από το σημείο συντριβής, αλλά η κατάσταση τους είναι ακόμη ασαφής.

Σχεδόν 80 διασώστες και τέσσερα αεροσκάφη έχουν αναπτυχθεί για τη συλλογή των συντριμμιών, δήλωσε το υπουργείο έκτακτης ανάγκης.

ΠΗΓΗ: RT