OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Πεσκόφ: «Δεν περιμένουμε καμία πρόοδο στη συνομιλία Μπάιντεν και Πούτιν»

07/12/2021 - 15:32
Πεσκόφ
Share on FacebookShare on Twitter

Καθώς η ένταση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας κορυφώνεται, οι ηγέτες της Ρωσίας και των ΗΠΑ θα συνομιλήσουν σήμερα μέσω βιντεοδιάσκεψης, ωστόσο όπως είπε ο Πεσκόφ, είναι ιδιαίτερα χαμηλές οι προσδοκίες και δεν αναμένεται να επιφέρουν κάποιες λύσεις, αλλά είναι μία προσπάθεια για να μην φτάσει η κατάσταση σε αδιέξοδο.

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι δεν αναμένει κάποια σημαντική πρόοδο στις συνομιλίες που θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τρίτη μέσω βιντεοδιάσκεψης μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν για την Ουκρανία, αλλά κάλεσε τον κόσμο να παραμείνει ήρεμος παρά την αυξανόμενη ένταση. «Δεν χρειάζεται να περιμένουμε καμία πρόοδο σ’ αυτή τη συζήτηση. Είναι συζήτηση εργασίας, η οποία πραγματοποιείται σε μια πολύ δύσκολο περίοδο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η κλιμάκωση της έντασης στην Ευρώπη αυξάνεται, επισήμανε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, λέγοντας ότι «είναι εκτός κλίμακας» και «φυσικά αυτό απαιτεί προσωπική συζήτηση σε επίπεδο κορυφής». Ο Πεσκόφ προσέθεσε ότι η επαφή των δύο προέδρων είναι από μόνη της κάτι καλό, ακόμη και αν δεν υπάρξουν αποφάσεις που υποδηλώνουν πρόοδο.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι η απόφαση να διεξαχθούν συνομιλίες επιβεβαιώνει ότι οι δύο ηγέτες σκοπεύουν να συζητήσουν τα ζητήματα και δεν προτίθενται να οδηγήσουν τα πράγματα σε αδιέξοδο, σχολιάζοντας την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία και την προώθηση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς.

Η Ρωσία έχει ανησυχίες και «κόκκινες γραμμές»

Ο Πεσκόφ αναφέρθηκε σε δηλώσεις του Πούτιν σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία αναζητεί «καλές, προβλέψιμες σχέσεις με τις ΗΠΑ». «Η Ρωσία ποτέ δεν ετοιμαζόταν να επιτεθεί σε κανέναν. Όμως έχουμε τις δικές μας ανησυχίες, υπάρχουν οι δικές μας κόκκινες γραμμές», επισήμανε ο Πεσκόφ. Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Μπάιντεν ότι οι ΗΠΑ δεν προτίθενται να αναγνωρίσουν οποιεσδήποτε κόκκινες γραμμές, είπε ότι «και αυτό το θέμα θα συζητηθεί». Ο Πούτιν στη συζήτηση με τον Μπάιντεν είναι έτοιμος να ακούσει τις δικές του ανησυχίες και να δώσει τις δικές του διευκρινίσεις, δήλωσε ο Πεσκόφ.

Το Κρεμλίνο δεν βλέπει επίσης να υπάρχουν κάποιες έμμεσες ενδείξεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες που να επιβεβαιώνουν το ενδεχόμενο της επιβολής νέων αμερικανικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, στις οποίες αναφέρθηκαν ξένα μέσα ενημέρωσης , δήλωσε ο Πεσκόφ απαντώντας σε σχετικό ερώτημα . Ο Μπάιντεν και ο Πούτιν αναμένεται να αρχίσουν τις συνομιλίες μέσω βιντεοδιάσκεψης περίπου στις 5 το απόγευμα ώρα Ελλάδος. Ο Ρώσος πρόεδρος θα συμμετάσχει στις συνομιλίες από το Σότσι όπου βρίσκεται.

Πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: ΗΠΑΜΠΑΙΝΤΕΝΟΥΚΡΑΝΙΑΠΕΣΚΟΦΠΟΥΤΙΝΡΩΣΙΑ

Related Posts

Ζελένσκι
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: Μίλησε με Γουίτκοφ και Κούσνερ για τις «λεπτομέρειες» του ειρηνευτικού σχεδίου

25/12/2025 - 19:03
Βενεζουέλα - Ρωσία
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία στηρίζει τη Βενεζουέλα και κατηγορεί τις ΗΠΑ για «πειρατεία» στην Καραϊβική Θάλασσα

25/12/2025 - 18:17
Ισραήλ - Κουντς
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε μαχητή της ελίτ ιρανικής Δύναμης Κουντς [vid]

25/12/2025 - 17:26

Διαβάστε Επίσης

THAAD: O Στρατός των ΗΠΑ σχεδιάζει να αποκτήσει 25 νέα συστήματα αεράμυνας και να εκσυγχρονίσει τα υπάρχοντα

Ζελένσκι: Μίλησε με Γουίτκοφ και Κούσνερ για τις «λεπτομέρειες» του ειρηνευτικού σχεδίου

Η Ρωσία στηρίζει τη Βενεζουέλα και κατηγορεί τις ΗΠΑ για «πειρατεία» στην Καραϊβική Θάλασσα

Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε μαχητή της ελίτ ιρανικής Δύναμης Κουντς [vid]

Taurus Neo: Ο νέος γερμανικός πύραυλος cruise προετοιμάζεται για σειριακή παραγωγή – Έτοιμος από το 2030

«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας», λέει ο πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του

Ρωσία: «Αργή αλλά σταθερή πρόοδος» στις ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ για την Ουκρανία

Με πυραύλους Storm Shadow έπληξε η Ουκρανία στόχους σε ρωσικό έδαφος

Top News

O Φοίβος αποκάλυψε την ιστορία πίσω από το τραγούδι «Χριστούγεννα» της Δέσποινας Βανδή

Χριστούγεννα στην Αθήνα της δεκαετίας του 1960: Το δέντρο στο Σύνταγμα και οι στολισμένες βιτρίνες σε ένα ταξίδι στον χρόνο

Αντελίνα Βαρθακούρη και Χάρης Βαρθακούρης έκαναν χριστουγεννιάτικο τραπέζι με όλη την οικογένεια του Γιάννη Πάριου

Ο Νίκος Πλακιάς ξεσπά κατά της Hellenic Train για τη χριστουγεννιάτικη κάρτα: «Αρρωστημένη συμπεριφορά»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert