Ρωσία: Εκτοξεύει πυραύλους «Oniks» υψηλής ακρίβειας στο Ντονμπάς – Εντείνεται η επίθεση στην ανατολική Ουκρανία [vid]

Η Ρωσία εκτόξευσε πυραύλους cruise ακριβείας κατευθυνόμενους πυραύλους Oniks καθώς εντείνονται οι επιθέσεις στην ανατολική Ουκρανία σε αυτό που η Μόσχα αποκαλεί «δεύτερη φάση της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης».

Καθώς η Μόσχα συνεχίζει να εντείνει την επίθεσή της κατά της Ουκρανίας έχοντας αποσύρει δυνάμεις από τον βορρά, η επιθετικότητα έχει αυξηθεί στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς. Σήμερα Τετάρτη, η Ρωσία εκτόξευσε κατευθυνόμενους πυραύλους ακριβείας Oniks. Ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας εκτόξευσε περισσότερους αντιπλοϊκούς πυραύλους σε επίγειους στόχους στην Ουκρανία από τα συστήματα παράκτιας άμυνας Bastion, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Οι συγκεκριμένοι πύραυλοι είναι ικανοί να πετούν κατά μήκος προκαθορισμένων τροχιών και να παρακάμπτουν ζώνες αεράμυνας.

Το τελευταίο βίντεο που κυκλοφόρησε από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έρχεται λίγες μέρες αφότου η Ρωσία εκτόξευσε προηγμένα πυραυλικά συστήματα Bastion από την παράκτια στρατιωτική υποδομή της Ουκρανίας. Προηγουμένως, η Ρωσία εκτόξευσε επίσης υπερηχητικούς πυραύλους εναντίον της Ουκρανίας «τουλάχιστον μία φορά», επιβεβαίωσαν οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Ο υπερηχητικός πύραυλος Kinzhal εκτοξεύτηκε από «σχετικά κοντινή απόσταση» σε μια μεγάλη αποθήκη όπλων στην περιοχή Ivano-Frankivsk στη δυτική Ουκρανία στις 19 Μαρτίου.

Η ρωσική κρατική τηλεόραση μετέδωσε επίσης πλάνα από αντάρτες που πολεμούν στην ανατολική περιοχή του Λουχάνσκ. Τα εδάφη στις περιοχές του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών που υποστηρίζονται από τη Ρωσία από το 2014 και αναγνωρίζονται από τη Μόσχα ως ανεξάρτητα κράτη.

Σύμφωνα με τα ρωσικά κρατικά μέσα, οι σφοδρότερες μάχες διεξάγονται στην Ποπάσνα, στο Ρουμπίζνε και στην περιοχή του Σεβεροντόνετσκ.