Η πυρηνική ασπίδα της Ρωσίας πρέπει να αναβαθμισθεί τα επόμενα χρόνια ενόψει κολοσσιαίων απειλών, δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής κρατικής εταιρείας πυρηνικής ενέργειας, της Rosatom, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.
«Τώρα, στην τρέχουσα γεωπολιτική κατάσταση, είναι καιρός κολοσσιαίων απειλών για την ύπαρξη της χώρας μας. Γι’ αυτό, η πυρηνική ασπίδα, η οποία είναι επίσης ένα ξίφος, αποτελεί εγγύηση της κυριαρχίας μας», δήλωσε ο Αλεξέι Λιχάτσεφ, σύμφωνα με το RIA.
Russia’s Rosatom Chief: Russian Nuclear Shield Should Be Modernised In Coming Years Given Colossal Threats To Existence Of Russia – Ria
— LiveSquawk (@LiveSquawk) August 21, 2025
RUSSIA’S ROSATOM CHIEF:
RUSSIAN NUCLEAR SHIELD SHOULD BE MODERNISED IN COMING YEARS GIVEN COLOSSAL THREATS TO EXISTENCE OF RUSSIA – RIA
— PiQ (@PiQSuite) August 21, 2025
«Σήμερα καταλαβαίνουμε ότι η πυρηνική ασπίδα πρέπει σίγουρα να βελτιωθεί τα επόμενα χρόνια», πρόσθεσε.
Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ




