Ρωσία: Η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι παραδόθηκε επιτέλους στη μητέρα του

Η σορός του Ρώσου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος πέθανε την περασμένη εβδομάδα στη σωφρονιστική αποικία όπου κρατούνταν, παραδόθηκε στη μητέρα του, έγραψε σήμερα στην πλατφόρμα Χ η εκπρόσωπός του Κίρα Γιάρμις.

Η ίδια είπε ότι δεν γνωρίζει αν οι αρχές θα επιτρέψουν την τέλεση κηδείας «με τον τρόπο που επιθυμεί η οικογένεια και όπως αξίζει στον Αλεξέι».

Υπενθυμίζεται πως η εκπρόσωπος τύπου του εκλιπόντος, Αλεξέι Ναβάλνι, Κίρα Γιαρμίς είχε δηλώσει μόλις χθες, Παρασκευή 23.2.2024, ότι οι ρωσικές αρχές είπαν στη μητέρα του ότι ο γιος της πρέπει να ταφεί στην αποικία κρατουμένων όπου πέθανε, εκτός αν συμφωνήσει μέσα σε τρεις ώρες να τον θάψει χωρίς να γίνει δημόσια κηδεία.

Η Κίρα Γιαρμίς είχε γράψει σε ανάρτησή της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ : «Πριν από μια ώρα, ένας ανακριτής κάλεσε τη μητέρα του Ναβάλνι και της έδωσε τελεσίγραφο. Είτε να συμφωνήσει εντός τριών ωρών σε μια μυστική κηδεία χωρίς να υπάρξει δημόσιος αποχαιρετισμός ή ο Αλεξέι θα ταφεί στην αποικία κρατουμένων». Η Γιαρμίς είπε ότι η μητέρα του Ναβάλνι απέρριψε το τελεσίγραφο και συνέχισε να ζητά να της παραδώσουν τη σορό του.

Η είδηση για τη σορό του Ναβάλνι κάνει ταχύτατα τον γύρο του κόσμου:

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP