OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Με το βλέμμα στην πολυθρύλητη συνάντηση Πούτιν – Τραμπ

03/07/2017 - 20:40
Share on FacebookShare on Twitter

Το Κρεμλίνο μπορεί να εκτιμά με βεβαιότητα ότι οι συνομιλίες που θα έχει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, θα είναι γόνιμες, αλλά εμφανίζεται ιδιαίτερα προσεκτικό όσον αφορά τις συνομιλίες που θα έχει ο Ρώσος πρόεδρος με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 που θα πραγματοποιηθεί στο Αμβούργο. Ωστόσο, παρά τις επιφυλάξεις που διατηρεί η Μόσχα, φαίνεται ότι προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στην συνάντηση Πούτιν–Τραμπ, εκτιμώντας ότι θα είναι σημαντική για τις δύο πλευρές.

Την πεποίθηση αυτή εξέφρασε, ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής Γιούρι Ουσακόφ, ο οποίος ανακοινώνοντας ότι έχουν προγραμματισθεί 11 διμερείς συναντήσεις στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής των G20, αναφέρθηκε στην συνάντηση των δύο προέδρων λέγοντας ότι «μαζί με τους Αμερικανούς εταίρους μας θα αναζητήσουμε τα διαστήματα εκείνα, τα ιδιαίτερα παράθυρα, που είναι αναγκαία γι αυτή την σημαντικότατη συνάντηση».

Ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου είπε ότι η συνάντηση αυτή «είναι πράγματι σημαντική» για τις διμερείς και τις διεθνείς σχέσεις, ενώ αναφερόμενος στις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχαν Πούτιν–Τραμπ, είπε ότι δεν ήσαν «επαρκείς» επειδή οι διμερείς σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον βρίσκονται στην ουσία «σε μηδενικό σημείο». Το Κρεμλίνο, σύμφωνα με τον Ουσακόφ, εκτιμά ότι θα συζητηθούν αρκετά θέματα, μεταξύ των οποίων η κατάσταση στην Συρία και την Ουκρανία, όπως και η αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας, ζητήματα που αφορούν τον έλεγχο των εξοπλισμών και τις διμερείς σχέσεις.

Αναφερόμενος στο θέμα της Συρίας, ο Ουσακόφ είπε ότι, η θέση της Ρωσίας είναι πρέπει να διατηρηθεί η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και ο κοσμικός της χαρακτήρας. Ο σύμβουλος του Πούτιν παραδέχθηκε ότι όσον αφορά τις διμερείς σχέσεις υπάρχουν πολλοί «προβληματικοί τομείς». Όταν μάλιστα ρωτήθηκε αν μπορούν να επιλυθούν τα προβλήματα που έχουν σωρευτεί στις διμερείς σχέσεις, εκτίμησε ότι «η ίδια η ατμόσφαιρα που θα επικρατήσει στην συνάντηση μπορεί να συμβάλλει στο να επιλυθούν πολλά ζητήματα, σε διεθνές επίπεδο».

Το Κρεμλίνο, επίσης ευελπιστεί ότι η Ουάσιγκτον δεν θα αναγκάσει την Μόσχα να προβεί σε αντίμετρα με αφορμή την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της διπλωματικής αντιπροσωπείας της στις ΗΠΑ, στην οποία είχε προβεί στο παρελθόν, ώστε να μη φιγουράρει ως ένας από τους «παραβάτες της Σύμβασης της Βιέννης του 1961» που αφορά τις διπλωματικές σχέσεις. Μάλιστα ο Γιούρι Ουσακόφ κατέστησε σαφές ότι σε περίπτωση που το ζήτημα αυτό δεν διευθετηθεί «η Ρωσία δεν μπορεί να μην δώσει την δική της απάντηση».

Φυσικά όπως είπε ο Γιούρι Ουσακόφ αυτό είναι ένα ζήτημα που μπορεί να μη συζητήσουν οι δύο ηγέτες, εκτιμώντας ότι προφανώς θα αρχίσουν τη συνάντηση τους από τα σημαντικά ζητήματα που άπτονται της διεθνούς πραγματικότητας και των διμερών σχέσεων. Ωστόσο παρότι τα ζητήματα αυτά, θα βρίσκονται σύμφωνα με τον σύμβουλο του Ρώσου προέδρου στην ημερήσια διάταξη των συνομιλιών Πούτιν–Τραμπ, ο ίδιος απέφυγε να προσδιορίσει την διάρκεια της συνάντησης, θεωρώντας ότι πολλά θα εξαρτηθούν από την ατμόσφαιρα που επικρατήσει σε αυτήν.

«Δεν γνωρίζω πώς θα διαμορφωθεί η συζήτηση και πόσο θα διαρκέσει» είπε χαρακτηριστικά ο Ουσακόφ, επισημαίνοντας ότι «σε διμερές επίπεδο υπάρχουν πολλά ζητήματα, ακόμα και τέτοια, που θεωρούνται ‘μικροζητήματα’, αλλά που πρέπει να επιλυθούν».

(Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, Tass)




Tags: G20ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Related Posts

ΔΟΑΕ - Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι η μεγαλύτερη απειλή στον κόσμο για την πυρηνική ασφάλεια»

30/01/2026 - 20:33
Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζει τις απειλές στο Ιράν ο Τραμπ: «Μια μεγάλη αρμάδα κατευθύνεται προς τα εκεί – Θα δούμε τι θα γίνει αν δεν κάνουν συμφωνία»

30/01/2026 - 19:24
Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Στελέχη του στρατού παραδέχθηκαν ότι οι νεκροί στη Γάζα είναι περίπου 70.000

30/01/2026 - 19:00

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1996 ελικόπτερο του ΠΝ καταπέφτει στην περιοχή των Ιμίων – Κορυφώνεται η κρίση

Τουρκικές πηγές για NAVTEX: «Δεν θέλουμε ένταση στο Αιγαίο, αλλά δεν έχει αλλάξει η θέση μας»

Μητσοτάκης για αμυντικές δαπάνες: «Είναι πάνω από το 3% του ΑΕΠ μας, γιατί πρέπει να είμαστε ασφαλείς»

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι η μεγαλύτερη απειλή στον κόσμο για την πυρηνική ασφάλεια»

F-16: Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ υπέγραψε σύμβαση 235 εκατομμυρίων δολαρίων για τη συντήρηση των μαχητικών της Ουκρανίας

Συνεχίζει τις απειλές στο Ιράν ο Τραμπ: «Μια μεγάλη αρμάδα κατευθύνεται προς τα εκεί – Θα δούμε τι θα γίνει αν δεν κάνουν συμφωνία»

Ισραήλ: Στελέχη του στρατού παραδέχθηκαν ότι οι νεκροί στη Γάζα είναι περίπου 70.000

Chunmoo: «Έπεσαν» οι υπογραφές για τα νοτιοκορεάτικα MLRS στη Νορβηγία – Στα 1,67 δισ. ευρώ το κόστος

Top News

Καιρός: Έρχεται «επικίνδυνη» κακοκαιρία με καταιγίδες σε όλη τη χώρα και δυνατό πέρασμα από την Αττική

Μπέσσυ Αργυράκη - Λευτέρης Νικόλιζας: «Κόρναρε, με παίρνει τηλέφωνο, άρχισε να κλαίει και να χτυπιέται»

Η Εριέττα Κούρκουλου συγκινεί για τον πατέρα της Νίκο Κούρκουλο που «έφυγε» πριν από 19 χρόνια

Ο Επστάιν «έδωσε» τον Μπιλ Γκέιτς σε email του: «Κόλλησε ΣΜΝ και έψαχνε αντιβιοτικά για τη Μελίντα», έγραφε

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert