Ρωσία: Νέα επίθεση με στόχο τερματικούς σταθμούς σιτηρών στην Οδησσό

Πύραυλοι που εξαπέλυσε η Ρωσία έπληξαν τερματικούς σταθμούς σιτηρών ουκρανικής αγροτικής επιχείρησης που βρίσκονται στην περιφέρεια της Οδησσού (νότια), με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άνθρωποι και να καταστραφούν τρόφιμα, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Όλεχ Κίπερ.

«Δυστυχώς, επλήγησαν τερματικοί σταθμοί σιτηρών αγροτικής επιχείρησης στην Οδησσό. Ο εχθρός (σσ η Ρωσία) κατέστρεψε 100 τόνους αρακά και 20 τόνους κριθαριού», ανέφερε μέσω Telegram ο κ. Κίπερ.

Διευκρίνισε ότι δυο άνθρωποι τραυματίστηκαν από θραύσματα γυαλιών και τους προσφέρθηκαν ιατρικές περιποιήσεις.

Εκτιμάται πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε με πυραύλους Kalibr που εκτοξεύθηκαν από πλοίο του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, όπως άλλωστε έγινε και τις προηγούμενες ημέρες.

Και τις προηγούμενες μέρες η Ρωσία στόχευσε πάλι όχι στρατιωτικές εγκαταστάσεις, αλλά αποθήκες και κτίρια που στεγάζουν υπηρεσίες σχετικές με την εξαγωγή ουκρανικού σιταριού και άλλων πρώτων υλών.

Οι επιθέσεις αυτές – που εκδηλώθηκαν αμέσως μετά την αποχώρηση της Μόσχας από τη λεγόμενη Συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών – επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις της διεθνούς κοινότητας πως η Ρωσία και ο Βλαντιμίρ Πούτιν χρησιμοποιούν τα σιτηρά και τον εφοδιασμό κυρίως των πιο φτωχών χωρών ως «όπλο» για να εκμαιεύσουν οικονομικά και άλλα οφέλη, ενόψει πιθανής νέας διαπραγμάτευσης για κάποιου είδους καινούργιας «Συμφωνίας της Μαύρης Θάλασσας».

Πηγές: Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ