Ρωσία: Παραδέχεται την επίθεση στα σύνορα με την Πολωνία – Ισχυρίζεται ότι σκότωσε «180 ξένους μισθοφόρους»

Στην «αντεπίθεση» περνά η Ρωσία ανακοινώνοντας – δια του υπουργείου Άμυνας – ότι χτύπησε τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Λβιβ, μόλις λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα της Ουκρανίας με την Πολωνία.

Η Ρωσία μάλιστα υποστηρίζει πως σκότωσε 180 «ξένους μισθοφόρους» και κατέστρεψε μεγάλο μέρος «ξένων όπλων».

Όπως είχε αναφέρει νωρίτερα σήμερα το OnAlert, στόχος της επίθεσης ήταν ένα κέντρο εκπαίδευσης, μόλις 18 χιλιόμετρα από την Πολωνία, στο οποίο λίγο καιρό πριν την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, Αμερικανοί, Καναδοί, Πολωνοί, Βρετανοί και Δανοί στρατιωτικοί εκπαίδευαν τους Ουκρανούς στρατιώτες.

Υπενθυμίζουμε επίσης πως χθες μιλώντας στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Channel One, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριάμπκοφ απηύθυνε μια «προειδοποίηση» προς τη Δύση.

«Προειδοποιήσαμε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι η ενίσχυση της Ουκρανίας με όπλα από διάφορες χώρες, δεν είναι απλώς μια επικίνδυνη κίνηση, αλλά μια ενέργεια που μετατρέπει τις αντίστοιχες αυτοκινητοπομπές ή νηοπομπές σε νόμιμους στόχους», είπε ο αναπληρωτής υπουργός, όπως μετέδωσε το Ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο Ριάμπκοφ ανέφερε χαρακτηριστικά τα φορητά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα και τα αντιαρματικά πυραυλικά συστήματα που πολλές χώρες – ανάμεσά τους οι ΗΠΑ και η Βρετανία –  έχουν προμηθεύσει στην Ουκρανία.

Ίσως ένα τέτοιο χτύπημα σε «νόμιμους» κατά τον Ριάμπκοφ στόχους, ήταν το σημερινό στη Λβιβ…