Δώδεκα συστήματα αεράμυνας έχουν αναπτυχθεί γύρω από την κατοικία του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Βαλντάι στη κεντρική Ρωσία, σύμφωνα με ανάλυση δορυφορικών εικόνων από τη ρωσική υπηρεσία του Radio Svoboda.
Τα περισσότερα από τα συστήματα είναι τύπου Pantsir-S1 και αντιαεροπορικά συστήματα πυροβολικού, τοποθετημένα σε ειδικά κατασκευασμένους πύργους. Η περιοχή περιλαμβάνει επίσης τουλάχιστον ένα σύστημα S-400 μεγάλου βεληνεκούς.
Το πρώτο σύστημα αεράμυνας εντοπίστηκε σε αυτήν την περιοχή ήδη από τον Ιανουάριο του 2023 και το δεύτερο έξι μήνες αργότερα. Από τότε έχουν αναπτυχθεί σταδιακά συνολικά 12 θέσεις αεράμυνας.
Οι αναλυτές πιστεύουν ότι η απότομη ενίσχυση της άμυνας γύρω από την κατοικία του Πούτιν μπορεί να σχετίζεται με την αυξανόμενη απειλή επιθέσεων με ουκρανικά drones. Επιπλέον, στην περιοχή της Μόσχας έχουν δημιουργηθεί 60 θέσεις αεράμυνας για να προστατεύσουν τη ρωσική πρωτεύουσα.
Πηγή: Ukrainska Pravda / Φωτογραφία αρχείου Reuters




