Ρωσία: «Ξεμένει» από δυνάμεις και στέλνει τραυματισμένους στρατιώτες στο μέτωπο της Ουκρανίας – «Πολεμάνε με πατερίτσες»

Καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, οι απώλειες για τον ρωσικό στρατό αυξάνονται, φέρνοντας την ηγεσία στη Ρωσία αντιμέτωπη με δύσκολες αποφάσεις. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας φαίνεται να λαμβάνει κάποια «έκτακτα» μέτρα, για να καλύψουν τα κενά στο πεδίο της μάχης.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας «αλλάζει» τους κανόνες του όσον αφορά την τύχη των στρατιωτών του που τραυματίστηκαν στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία. Σύμφωνα με δημοσίευμα του ρωσικού ανεξάρτητου μέσου ενημέρωσης iStories, βαριά τραυματισμένοι ή ανάπηροι Ρώσοι στρατιώτες στέλνονται τώρα πίσω στην πρώτη γραμμή για να πολεμήσουν ξανά.

Όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, οι γιατροί εξετάζουν τους τραυματίες στρατιώτες με εμπειρία στην πρώτη γραμμή, κρίνοντας αν μπορούν να σταλούν άμεσα πίσω στο μέτωπο, ανεξάρτητα από τη σοβαρότητα των τραυμάτων τους.

Ως αποτέλεσμα, ο ρωσικός στρατός έχει τώρα μονάδες «εκατοντάδων στρατιωτών με αναπηρία» που θα σταλούν πίσω στην Ουκρανία, παρόλο που οι περισσότεροι από αυτούς δεν πρόλαβαν να λάβουν την κατάλληλη φροντίδα.

«Πολεμάνε στην πρώτη γραμμή με μπαστούνι»

Μια σύζυγος ενός Ρώσου στρατιώτη είπε στο ρωσικό μέσο ότι ένας γιατρός έδωσε έγκριση στον σύζυγό της να πολεμήσει ξανά στην Ουκρανία, παρά το γεγονός ότι χτυπήθηκε από θραύσματα στο πόδι του.

Σύμφωνα με την ίδια, ο Ρώσος στρατιώτης δεν πρόλαβε να αναρρώσει και πλέον πολεμάει στην πρώτη γραμμή «με μπαστούνι και πατερίτσες».

Εκτός από την ανάπτυξη βαριά τραυματισμένων στρατιωτών, ο ρωσικός στρατός έχει λάβει πολλά αμφιλεγόμενα βήματα για να αυξήσει τη μαχητική του ισχύ στην Ουκρανία. Νωρίτερα φέτος, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενέκρινε έναν νόμο που θα κινητοποιήσει 70χρονους να πολεμήσουν.

Η κυβέρνησή του αύξησε επίσης τους στρατιωτικούς μισθούς έως και 10 φορές για να δελεάσει τους πολίτες να ενταχθούν στις ρωσικές δυνάμεις.

Όπως έγραψε την Τρίτη το Onalert, μια έκθεση των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ αποκάλυψε ότι ο συνεχιζόμενος πόλεμος έχει κοστίσει στη Ρωσία 315.000 στρατιώτες (νεκροί ή τραυματίες) – σχεδόν το 90 τοις εκατό του συνολικού αριθμού στρατευμάτων που έστειλε αρχικά στην Ουκρανία.

Πηγή: The Defense Post / Φωτογραφίες αρχείου Reuters