Ρωσική αεροπορία :Το Su 24 φεύγει, το Su 34 έρχεται. ΒΙΝΤΕΟ

Το βομβαρδιστικό  SU-24M φεύγει- ο διάδοχός του SU-34 έρχεται. Στην Ρωσία μέχρι σήμερα το   SU-24M παραμένει ως το βασικό επιθετικό σκάφος της τακτικής της αεροπορίας. Όμως μέχρι το 2020, μεταδίδει η Φωνή της Ρωσίας, τα περισσότερα από αυτά τα αεροσκάφη θα αντικατασταθούν με τα νεώτερα βομβαρδιστικά SU-34.

Άλλο ένα ατύχημα με SU-24M-  που διατηρεί την φήμη του αεροσκάφος με ta περισσότερα ατυχήματα στην Ρωσική Αεροπορία, εγείρει ξανά τα ερωτήματα σχετικά με τις προοπτικές ανανέωσης των επιθετικών αεροσκαφών. Επί του παρόντος,γράφει ο Ιλιά Κράμνικ,  η μαχητική ικανότητα του βομβαρδιστικού αεροσκάφους εξασφαλίζεται, μεταξύ των άλλων, και με τον εκσυγχρονισμό αυτών των αεροσκαφών αυτών με την έκδοση SU-24M2. Ωστόσο,προσθέτει,  αυτή η λύση δεν θα επιτρέψει την επέκταση της ζωής λειτουργίας τους περισσότερο από 12-15 χρόνια. Μέχρι τότε η τακτική πολεμική αεροπορία της Ρωσίας θα πρέπει να ανανεώσει πλήρως το στόλο των επιθετικών της αεροσκαφών.

Στα μέσα Αυγούστου του 2011, ο αρχηγός της ΠΑ της Ρωσίας Ζέλιν δήλωσε, πως σχεδιάζεται η απόκτηση 120 βομβαρδιστικά  SU-34. Ηδη αυτα τα αεροσκάφη άρχισαν να παραδίδονται στα στρατεύματα. Επί του παρόντος η ΠΑ της Ρωσίας έλαβε 16 αεροσκάφη, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου – με την παράδοση της επόμενης παρτίδας – ο αριθμός τους θα φτάσει τα 26.
Από το επόμενο έτος θα αρχίσει η εφαρμογή μιας νέας  (δεύτερης) σύμβασης, η οποία προβλέπει την προμήθεια 92 αεροσκαφών την περίοδο του 2013-2020. Δεν αποκλείεται, γράφει ο  Ιλιά Κράμνικ, πως τα επόμενα 2-3 χρόνια το πρόγραμμα αγοράς των SU-34 θα υποστεί ποσοτική αύξηση καθώς τα αεροσκάφη αυτής της κατηγορίας είναι αναγκαία στη Π.Α.Ρωσίας.

Με βάση το δεδομένο ρυθμό της παραγωγής, μπορούμε να υποθέσουμε, πως μέχρι το 2025 ο αριθμός των SU-34 θα φτάσει 180 αεροσκάφη. Με αυτό τον τρόπο θα αντικαταστήσει τα βομβαρδιστικά SU-24M και M2, τα πιο πρόσφατα από τα οποία θα μεταφερθούν σε βάσεις φύλαξης.
Επιχειρώντας μια σύγκριση του SU-34  με τον προκάτοχό του, ο κ.  Ιλιά Κράμνικ υποστηρίζει πως το νέο αεροσκάφος έχει πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες χρήσης όπλων ακριβείας και πέραν αυτού είναι περισσότερο βιώσιμο στη μάχη  χάρη στη θωράκιση των ζωτικής σημασίας εξαρτημάτων. Οι πιο οικονομικοί κινητήρες σε συνδυασμό με μεγαλύτερη ποσότητα καυσίμων εξασφαλίζουν στο SU-34 μεγαλύτερη εμβέλεια δράσης – πάνω από 2.000 χιλιόμετρα με ταχύτητα πλεύσης, (1.100 με υπερηχητική ταχύτητα ) έναντι των 1000 και 560 χιλιομέτρων για τα SU-24. Με εναέριο ανεφοδιασμό η ακτίνα του SU-34 αυξάνεται μέχρι 3.000 χιλιόμετρα, γεγονός το οποίο τους επιτρέπει  να χτυπούν από το έδαφος της Ρωσίας  οποιουσδήποτε στόχους στην Ευρασία, Νότια Αφρική και τις γύρω θάλασσες, καταλήγει η ΦτΡ..
 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ