Ρωσική επίθεση στην ΕΕ για το » σπάσιμο » του εμπάργκο όπλων στη Συρία

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μην παρατείνει το εμπάργκο στις προμήθειες όπλων προς τη συριακή αντιπολίτευση είναι παράνομη, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών κ. Σεργκέι Λαβρόφ.  
«Η απόφαση αυτή είναι αρκετά αμφιλεγόμενη από μόνη της, επειδή οι διεθνείς νόμος απαγορεύει την προμήθεια όπλων σε μη κυβερνητικές οντότητες,» τόνισε ο κ. Λαβρόφ στους δημοσιογράφους στο Παρίσι την Τρίτη.«Αυτή η απόφαση είναι παράνομη, κατ ‘αρχήν,», είπε ακόμη.
Μια σειρά από βήματα που γίνονται από τους  δυτικούς εταίρους της Ρωσίας οδηγούν στην διακοπή της ιδέας για την διεθνή  διάσκεψη για τη Συρία, είπε επίσης ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.
Νωρίτερα σήμερα η  Ρωσία ανακοίνωσε  ότι η άρση από την Ευρωπαϊκή Ένωση του εμπάργκο όπλων προς τους Σύρους αντάρτες υπονομεύει τις προσπάθειες για μια ειρηνευτική διάσκεψη την οποία προσπαθούν να οργανώσουν η Ρωσία και οι ΗΠΑ.
«Η απόφαση αυτή πλήττει άμεσα τις πιθανότητες για μια ειρηνευτική διάσκεψη», δήλωσε σύμφωνα με το πρακτορείο Ιτάρ-Τας και ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών κ. Σεργκέι Ριαμπκόφ αναφερόμενος στην ενέργεια της ΕΕ, η οποία επιτρέπει στις χώρες της ΕΕ να προμηθεύσουν με όπλα τους σύρους αντάρτες.

Στη Δαμασκό το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας  κατήγγειλε από την πλευρά του  την άρση εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης του εμπάργκο των όπλων προς τους αντάρτες, εκτιμώντας ότι αυτή η ενέργεια αποτελεί «εμπόδιο» στις προσπάθειες για τον τερματισμό της σύγκρουσης στη Συρία.
«Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί εμπόδιο στις διεθνείς προσπάθειες για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στην κρίση στη Συρία», αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA.
Η ανακοίνωση κατηγορεί επίσης την ΕΕ ότι «υποστηρίζει και ενθαρρύνει τους τρομοκράτες, προμηθεύοντάς τους όπλα, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών».