Ρωσία: Καθήλωση βομβαρδιστικών Tupolev Tu-95 μετα απο τραγωδία

Η Ρωσία καθήλωσε όλο τον στόλο των στρατηγικών βομβαρδιστικών Tupolev Tu-95 Bear, μετά απο θανατηφορο περιστατικό στην ανατολική Ρωσία.

«Το αεροσκάφος βρισκόταν στον διάδρομο απογείωσης, δεν υπήρχαν πυρομαχικά επί του σκάφους, και την ώρα που άρχισε να επιταχύνει εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε έναν κινητήρα του», αναφέρει ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας και σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

Πέντε μέλη του πληρώματος επέβαιναν στο Tupolev Tu-95 Bear, ένα μέλος του πληρώματος σκοτώθηκε και ένα άλλο τραυματίστηκε σοβαρά μετά το περιστατικό.

Λόγω του τραγικού περιστατικού το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας έχει καθηλώσει τον στόλο των Tu-95, εν αναμονή της έρευνας. Αυτό ήταν το δεύτερο περιστατικό που αφορά τα βομβαρδιστικά τα τελευταία δύο χρόνια. Το 2013, ενα Tupolev Tu-95 Bear, είχε υποστεί σοβαρές ζημιές μετά από πυρκαγιά που ξεκίνησε στο πιλοτήριο ενώ το αεροσκάφος βρισκόταν στον διάδρομο απογείωσης.

Το ρωσικής κατασκευής στρατηγικό βομβαρδιστικό Tu-95 είναι ένα από τα πλέον δημοφιλή βομβαρδιστικά που παραμένουν ενεργά πάνω από μισό αιώνα (χάρη στις αναβαθμίσεις που υπέστη κατά την διάρκεια της εκμετάλλευσής του) και έτσι αναμένεται να παραμείνει σε υπηρεσία μέχρι το 2030. Το αεροσκάφος συχνά αναχαιτίζεται από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ κατα την διάρκεια αποστολών.

Πηγη – The Aviationist/Wikipedia
Απόδοση – OnAlert