Ρωσίδα η βομβιστής αυτοκτονίας στην Τουρκία

Η Ρωσίδα Ντιάνα Ραμαζόβα, ήταν τελικά η βομβιστής αυτοκτονίας που ανατινάχθηκε σε τουρκικό αστυνομικό τμήμα, στην Κωνσταντινούπολη, στην τουριστική περιοχή του Σουλταναχμέτ, όπως ανακοίνωσαν οι τουρκικές αρχές.

Η γυναίκα, ντυμένη με μακρύ φόρεμα και κουκούλα, εισήλθε στο αστυνομικό τμήμα, απασφάλισε τη χειροβομβίδα που κρατούσε και ανατινάχθηκε, σκοτώνοντας έναν Τούρκο αστυνομικό και τραυματίζοντας άλλον ένα.


Ο οδηγός ταξί που τη μετέφερε μέχρι την περιοχή που βρίσκεται το τμήμα ανέφερε στις αρχές ότι μιλούσε ρωσικά. Οι Τούρκοι υπέθεσαν ότι η γυναίκα ήταν τσετσενικής καταγωγής, αλλά τελικά αυτό δεν φαίνεται να ισχύει.

Η νεκρή καταγόταν από το Νταγκεστάν του Καυκάσου. Ήταν παντρεμένη στην Κωνσταντινούπολη, μάλλον με Τούρκο – οι αρχές δεν έχουν δώσει λεπτομέρειες. Ήταν μητέρα ενός παιδιού και ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί, όταν αποφάσισε να αυτοκτονήσει, εντός του αστυνομικού τμήματος, προφανώς, επιθυμώντας να πάρει μαζί της και Τούρκους αστυνομικούς, για κάποιο λόγο.

Το παράξενο είναι πως οι τουρκικές αρχές, για την ώρα τουλάχιστον, δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα το όνομα του συζύγου της, γεγονός που προκαλεί υποψίες. Ένα ακόμα ερώτημα είναι που βρήκε η γυναίκα τη χειροβομβίδα.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΦΩΤΟ

Οι Τούρκοι προσπαθούν να συνδέσουν τη γυναίκα ακόμα και με την αλ Κάιντα. Για την ώρα όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά, ακόμα και το να ήταν απλώς θύμα οικογενειακής βίας, ένα από τα πολλά στην Τουρκία, που αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή της.

Πηγή: Hurriyet
Απόδοση-επιμέλεια: On Alert