Ρώσικη στρατιωτική βάση στην αν. Ουκρανία! ΒΙΝΤΕΟ

Μέλος της Ουκρανικής πολιτοφυλακής εχει δώσει στη δημοσιότητα πλάνα που τράβηξε μη επανδρωμένο αεροσκάφος και που αποδεικνύουν οτι υπαρχει ρωσικη στρατιωτική βάση σε κρίσιμο σημείο στα σύνορα της ανατολικής Ουκρανίας.

Το βίντεο γυρίστηκε κατα την διάρκεια δυο ξεχωριστών πτήσεων πάνω απο την περιοχή. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης πτήσης, στις 4 Ιουνίου, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος έδειξε πλάνα απο τουλάχιστον εννέα Τ-72, ένα όχημα επικοινωνίας, ένα αντιαρματικό πυροβόλο όπλο και την πλατεία του στρατοπέδου.

Εκτός από τις πολιτικές επιπτώσεις που θα μπορούσε να εχει ενα ρωσικο στρατόπεδο στην ανατολική Ουκρανία η βάση αυτη βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο κοντά στην μεγάλη εθνική οδό Ντόνετσκ-Μαριούπολη που σήμερα ελέγχεται από την ουκρανική κυβέρνηση.
Ο αυτοκινητόδρομος συνδέει την Μαριούπολη, το βασικό λιμάνι της επαρχίας Ντόνετσκ, με κυβερνητικές περιοχές στη γύρω περιοχή.

Η παρουσία της βάσης θα μπορούσε να επιτρέψει στους ρώσους αυτονομιστές να καταλάβουν την ουκρανική εθνική οδό κατά τη διάρκεια μελλοντικής επίθεσης στην Μαριούπολη, η οποία θα περιόριζε την ικανότητα της ουκρανικής κυβέρνησης να αμυνθεί.
“Η σημασία της τοποθεσίας της βάσης ειναι στο γεγονός οτι βρίσκεται ανάμεσα στην Ουκρανική πόλη Βολνόνκα και στοΤελμανοβο το οποιο ειναι υπο την κατοχή των ρώσων αυτονομιστών. Συνεπώς η βάση θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο αν η υπάρξει κάποια ρωσικη επίθεση στην Μαριούπολη” σημειώνει η ιστοσελίδα Daily Beast. «Ενισχύσεις απο τη βάση θα απέτρεπαν στις ουκρανικές δυνάμεις στη Μαριούπολη από οποιαδήποτε στήριξη από το βορρά.»

Στις αρχές Ιουνίου, η βία κλιμακώθηκε απο τους αυτονομιστές με τους περισσότερους βομβαρδισμούς να λαμβάνοουν χώρα στα δυτικά του Ντόνετσκ. Ωστόσο, στόχος των αυτονομιστών ειναι τα ουκρανικά στρατεύματα που βρίσκονται στην Beryozovoye κατά μήκος της εθνικής οδού Ντόνετσκ-Μαριούπολης, καθώς και περαιτέρω επιδρομές νοτιότερα προς τη Μαριούπολη.
Η Μαριούπολη είναι ένα στρατηγικό λιμάνι στην Αζοφική Θάλασσα. Τον Ιανουάριο, αυτονομιστης ηγέτης ανέλαβε την ευθύνη για επιθέσεις με ρουκέτες οι οποίες ειχαν ως αποτέλεσμα 20 άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους. Η Ρωσία πρέπει να καταλάβει τη Μαριούπολη αν θέλει να δημιουργήσει γέφυρα που να συνδέει την Κριμαία.

BusinessInsider.com