Ρωσία: Η 4η ορκωμοσία του Βλάντιμιρ Πούτιν – LIVE

Η τελετή ορκωμοσίας του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν θα πραγματοποιηθεί στη αίθουσα του Αγίου Ανδρέα στο παλάτι του Κρεμλίνου, σήμερα Δευτέρα 7 Μαΐου.

Την Πέμπτη, ο εκπρόσωπος του Κρεμλ. Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι το τελικό πρόγραμμα της τελετής εγκαινίων ήταν σχεδόν αποφασισμένο και θα ήταν παρόμοιο με το παραδοσιακό.

Δείτε ζωντανά την τελετή ορκωμοσίας του Βλαντιμίρ Πούτιν ΕΔΩ

Η τελετή ορκωμοσίας αρχίζει συνήθως με την άφιξη του προέδρου, το πέρασμα του μέσα από τις τελετουργικές αίθουσες στην αίθουσα του Αγίου Ανδρέα, όπου ο πρόεδρος θα δώσει τον όρκο του αξιώματος.

Η τρίτη ορκωμοσία του Πούτιν πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαΐου 2012. Περίπου 3.000 άτομα προσκλήθηκαν να παραστούν στην τελετή, συμπεριλαμβανομένων μελών της ρωσικής κυβέρνησης, των νομοθέτων της Κρατικής Δούμας και των μελών του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.
Η ρωσική κυβέρνηση θα παραιτηθεί μετά την ορκωμοσία και ο Πούτιν θα έχει τότε το δικαίωμα να υποβάλει την πρόταση του για τη θέση του πρωθυπουργού.
Ο Πέσκοφ δήλωσε ότι ήταν «αποκλειστικό προνόμιο» του προέδρου να αποφασίσει πότε θα την υποβάλει.

Ο Πούτιν επανεκλέχθηκε στις 18 Μαρτίου με 76,69% ​​των ψήφων. Αυτή θα είναι η τέταρτη θητεία του.

Η πορεία του Ρώσου Προέδρου:

1952: Γεννήθηκε στις 7 Οκτωβρίου στο Λένινγκραντ (Αγίας Πετρούπολης), τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας, σπουδάζει στη νομική και εντάσσεται στην μυστική αστυνομία της KGB, υπηρετώντας ως κατάσκοπος στην κομμουνιστική Ανατολική Γερμανία.

1990: Αφού υπηρέτησε ως σύμβουλος του δήμαρχου της Αγίας Πετρούπολης, ο Μπόρις Γιέλτσι το 1997, τον διορίζει αρχηγό της FSB (της διαδόχου της KGB).

1999: Διορίζεται πρωθυπουργός, και αναλαμβάνει ο αξίωμα του προέδρου μετά την παραίτηση του Γιέλτσιν.

2000: Εκλέγεται πρόεδρος και διατηρεί το αξίωμα για δύο τετραετίες.

2008: Αδυνατώντας να εκλεγεί πρόεδρος για τρίτη συνεχόμενη θητεία, αναλαμβάνει τη θέση του πρωθυπουργού, ενώ ο προστατευόμενος του Ντμίτρι Μεντβέντεφ γίνεται πρόεδρος.

2012: Επανεκλέγεται πρόεδρος και για θητεία έξι ετών, σύμφωνα με νέο νόμο.

2018: Επανεκλέχθηκε για τέταρτη θητεία.