OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: «Όχι» στο αίτημα ΟΗΕ για πιο μακρές καταπαύσεις πυρός στο Χαλέπι

10/11/2016 - 21:00
Share on FacebookShare on Twitter

 Η κυβέρνηση της Ρωσίας απέρριψε σήμερα χαρακτηρίζοντας «αντιπαραγωγικό» το αίτημα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών να κηρύσσονται πιο μακρές καταπαύσεις του πυρός στο Χαλέπι για να επιτραπεί η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στην πόλη, το δεύτερο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Συρίας, το οποίο έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές από τους βομβαρδισμούς.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι έλαβε σχετικό αίτημα από μέρους του Γιαν Έγκελαντ, ο οποίος διευθύνει την ομάδα εργασίας του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια.

«Οι «ανθρωπιστικές παύσεις» είναι αναμφίβολα απαραίτητες. Αλλά κρίνουμε αντιπαραγωγικό και παράλογο να γίνουν μεγαλύτερης διάρκειας έτσι απλά, όχι για να διανεμηθεί πραγματική βοήθεια, αλλά για να επιτραπεί στους τρομοκράτες να ενισχύουν τις δυνατότητές τους να διεξάγουν μάχες», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείο Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ στην ανακοίνωση αυτή.

Ο Έγκελαντ δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι οι τελευταίες μερίδες τροφίμων διανέμονται πλέον στους κατοίκους των συνοικιών του ανατολικού Χαλεπιού, που ελέγχεται από τους αντάρτες και βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας, με αποτέλεσμα να μην έχει φθάσει εκεί ανθρωπιστική βοήθεια επί τέσσερις μήνες.

«Οι συνέπειες που θα έχει η μη χορήγηση βοήθειας (…) θα είναι τόσο καταστροφικές που δεν μπορώ ούτε καν να φανταστώ αυτό το σενάριο», τόνισε ο Έγκελαντ, εξηγώντας ότι τον να μην επιτραπεί στον ΟΗΕ να διανείμει βοήθεια θα ισοδυναμεί μια πρόκληση «λιμού» 250.000 ανθρώπων.
Η Ρωσία, η οποία διεξάγει επί έναν χρόνο και πλέον μια εκστρατεία αεροπορικών επιδρομών στη Συρία, όπου υποστηρίζει το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, κηρύσσει ανά τακτά χρονικά διαστήματα ανθρωπιστικές καταπαύσεις του πυρός τις τελευταίες εβδομάδες, ώστε να καθίσταται δυνατή η απομάκρυνση αμάχων και τραυματιών και η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Έτσι μια κατάπαυση του πυρός διάρκειας 10 ωρών τέθηκε σε εφαρμογή την 4η Νοεμβρίου, έπειτα από εκείνη που είχε διαρκέσει τρεις ημέρες στα τέλη του Οκτωβρίου.

Όμως η απομάκρυνση των τραυματιών και των αμάχων αποτυγχάνει, καθώς οι λεγόμενοι ανθρωπιστικοί διάδρομοι που έχει δημιουργήσει ο ρωσικός στρατός παραμένουν ουσιαστικά έρημοι. Οι αντάρτες αρνούνται να φύγουν ή να επιτρέψουν να φύγουν άμαχοι κι έχουν ανοίξει πυρ επανειλημμένα εναντίον των διαδρόμων αυτών, τραυματίζοντας τουλάχιστον δύο ρώσους στρατιωτικούς την Παρασκευή.

Η Ρωσία έχει παραδώσει πάνω από 100.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στο Χαλέπι τους τελευταίους μήνες «ανεξαρτήτως της όποιας ανθρωπιστικής κατάπαυσης του πυρός», σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Όσοι θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν τους κατοίκους του Χαλεπιού το κάνουν», τόνισε στην ανακοίνωσή του.

Ο Κονασένκοφ επέκρινε εξάλλου τον ΟΗΕ διότι αποτυγχάνει να αξιοποιήσει τη δεκάωρη κατάπαυση του πυρός για τη διανομή βοήθειας παρά το ότι είχε ειδοποιηθεί εκ των προτέρων.

Tags: ΟΗΕΡΩΣΙΑΣΥΡΙΑΧΑΛΕΠΙ

Related Posts

Ρουάντα
ΚΟΣΜΟΣ

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

05/12/2025 - 21:25
Κύπρος - Χριστοδουλίδης
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

05/12/2025 - 20:24
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

05/12/2025 - 19:27

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Ο Ελληνικός Στρατός (Α’ Σώμα Στρατού) απελευθερώνει τους Αγίους Σαράντα

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Top News

Κακοκαιρία Byron: Φεύγει από την Αττική αλλά όχι από τη χώρα - Οι περιοχές που θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Το νέο Δόγμα Μονρόε του Ντόναλντ Τραμπ: Τι σηματοδοτεί η νέα στρατηγική των ΗΠΑ για την Ευρώπη, την Ουκρανία και τον ανταγωνισμό με την Κίνα

Κρήτη: Καναδός youtuber και vlogger πήγε σε ρακοκάζανο στα Χανιά δοκίμασε αντικρυστό και ξετρελάθηκε

Μητσοτάκης, Κουτσούμπας, Ανδρουλάκης και Τσίπρας χορεύουν πεντοζάλι χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert