Ρώσος Ναύαρχος «άνοιξε πυρ» κατά του γερμανού φιλοσόφου Καντ

Το Ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό αναμείχθηκε σε μια ακόμα διεθνή διαμάχη, καθώς ανώτατο στέλεχος του, ο Διοικητής του Στόλου της Βαλτικής, Αντιναύαρχος Ιγκόρ Μουχαμέτσιν, επιτέθηκε στον γερμανό φιλόσοφο Καντ.

Ο Ρώσος Ναύαρχος βιντεοσκοπήθηκε την ώρα που μιλούσε σε ρώσους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς στο Καλίνινγκραντ αποκαλώντας τον γερμανό φιλόσοφο έναν προδότη που έγραψε ακαταλαβίστικα βιβλία και ικέτευε για να διοριστεί καθηγητής σε ένα πανεπιστήμιο.

Το ομολογουμένως περίεργο αυτό συμβάν εξηγείται από την διαμάχη που έχει ξεσπάσει γύρω από την ονοματοδοσία του διεθνούς αερολιμένα της πόλης ου Καλίνινγκραντ, η οποία είναι βάση του Ρωσικού Στόλου της Βαλτικής και η γενέτειρα του γερμανού φιλοσόφου Καντ.

Η Ρωσία προσκάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν έναν ντόπιο ήρωα, το όνομα του οποίου θα λάβει τελικά το νέο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης.

Τα απρόοπτα ξεκίνησαν όταν ο γερμανός φιλόσοφος, ο οποίος έζησε στην περιοχή κατά την περίοδο της Πρωσίας, όταν η πόλη ονομαζόταν Κονιγκσμπεργκ, μπήκε στην τελική τετράδα της ψηφοφορίας.

Τις τελευταίες μέρες έχουν πραγματοποιηθεί επιθέσεις με μπογιές τόσο στο άγαλμα του γερμανού φιλοσόφου στο πανεπιστήμιο της πόλης, όσο και στον τάφο του.

Τα τέσσερα ονόματα που βρίσκονται στην τελική τετράδα για την ονοματοδοσία του αεροδρομίου, είναι η Ελισάβετ της Ρωσίας -η οποία κατέλαβε την περιοχή για ένα διάστημα μετά το πέρας του Επταετούς Πολέμου-, ο Στρατηγός του Κόκκινου Στρατού Αλεξάντερ Βασιλέφσκι – ο οποίος κατέλαβε την πόλη από τους Ναζί το 1945-, η γερμανός φιλόσοφος Εμμάνουηλ Κάντ – τα κείμενα του οποίου στην μεταφυσική και την ηθική φιλοσοφία θεωρούνται από τα πιο σημαντικά της φιλοσοφίας της Δύσης- και ενός άλλου Στρατηγού του κόκκινου Στρατού, του Ιβάν Τσερνιακόφσκι – ο οποίος πολέμησε και πέθανε στην μάχη για την κατάληψη της πόλης.

Δείτε το βίντεο από την ομιλία του Ρώσου Ναυάρχου:

 

Πηγή Telegraph, φωτογραφία TASS