Οι «Ρώσοι Ιππότες» γιορτάζουν 25 χρόνια απο την ίδρυση τους – ΒΙΝΤΕΟ

Η διάσημη ακροβατική ομάδα «Ρώσοι Ιππότες»(«Русские Витязи») σηματοδοτεί 25 χρόνια από την ίδρυση της όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το Ρωσικο Υπουργείο Άμυνας.

Η ακροβατική ομάδα απαρτίζεται απο 6 μαχητικά αεροσκάφη SU27, ιδρύθυκε στις 5 Απριλίου 1991 και έλαβε μέρος στην πρώτη της επίδειξη στις 24 Αυγούστου του ιδιου έτους στην Πολωνία. 

Το φθινόπωρο του 1991 οι «Ρώσοι Ιππότες» εντυπωσιάσαν στους αγγλικούς ουρανούς όπου πέταξαν πάνω απο την κατοικία της βασιλική οικογενεια στην Σκωτία. Συνέχισαν τα ακροβατικά τους με μια επίδειξη στην Αγγλία με τα Red Arrows. Tα επόμενα χρόνια oi «Ρώσοι Ιππότες» αντιπροσώπευσαν την Ρωσία σε διαφορες άλλες χώρες μεταξυ των οποίων ειναι η Γαλλία, οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Τσεχική Δημοκρατία, η Σλοβακία, η Νορβηγία, το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Μαλαισία, το Τουρκμενιστάν, η Φινλανδία και η Λευκορωσία.
Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων тасс »Τα τελευταία χρόνια η ακροβατική ομάδα παίρνει ενεργό μέρος στην πατριωτική εκπαίδευση και την προσέλκυση νέων ανθρώπων για να υπηρετήσουν στην αεροπορία, αυξάνοντας το κύρος και την εξουσία της στρατιωτικής θητείας στη χώρα μας»

Δείτε την αεροπορική επίδειξη της ομάδας