S-400 και Rafale θέλει ο Α/ΓΕΑ της Ινδίας

Προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας και στην αεροπορική άμυνα της χώρας, ο Α/ΓΕΑ της Ινδίας, δήλωσε ότι η προμήθεια των Rafale και των S-400, θα καλύψει το κενό ισχύος με τους ανταγωνιστές της στην περιοχή.

Ο επικεφαλής της Πολεμικής Αεροπορίας της Ινδίας, δήλωσε ότι οι προθέσεις των γειτόνων της, δηλαδή του Πακιστάν και της Κίνας, μπορούν να αλλάξουν εν μια νυκτί και γι’ αυτό η Ινδία οφείλει να είναι προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει τις όποιες προκλήσεις.

Κάνοντας λόγο για μια επικίνδυνη, για την Ινδία, περιοχή, όπου και οι δύο γείτονές της διαθέτουν πυρηνικά, τόνισε πως είναι επιτακτική ανάγκη η προμήθεια τόσο των γαλλικών μαχητικών Rafale, όσο και το ρωσικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνα S-400 Triumf, που έχει την ικανότητα να καταστρέφει εναέριους στόχους, συμπεριλαμβανομένων των αεροσκαφών, των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων και των βαλλιστικών πυραύλων σε απόσταση 400 χιλιομέτρων.

Επισήμανε επίσης, την αριθμητική υπεροχή των μαχητικών αεροσκαφών των ανταγωνιστών της, καθώς το Πακιστάν διαθέτει 2ο μοίρες μαχητικών, με αναβαθμισμένα F-16 και κινεζικά J-17, ενώ από την άλλη η Κίνα, διαθέτει συνολικά περίπου 1.700 μαχητικά, εκ των οποίων τα 800 είναι 4ης γενιάς. Λόγω των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στην Ινδία, αναγκάστηκε να μειώσει τις μοίρες των αεροσκαφών της από 42 σε 31.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι ΗΠΑ, διαμαρτυρήθηκαν στην Ινδία, λέγοντας πως η απόκτηση του S-400 θα περιπλέξει τη διαλειτουργικότητα μεταξύ αμερικανικών και ινδικών δυνάμεων, την ίδια στιγμή που οι δύο χώρες διαπραγματεύονται ώστε να παρακαμφθούν οι κυρώσεις στην Ινδία, της οποίας το 70% του εξοπλισμού που χρησιμοποιεί ο στρατός της, είναι ρωσικής καταγωγής.

Σημειώνεται ότι η Ινδία αναμένεται να υπογράψει σύντομα συμφωνία με την Ρωσία για την απόκτηση 4 ακόμα stealth φρεγατών κατηγορίας Grigorovich.

Διαβάστε επίσης: Κλείνει νέες ρώσικες φρεγάτες το Πολεμικό Ναυτικό της Ινδίας

Με πληροφορίες από: Outlook India , Times of India , International Business Times