ΝΑΤΟ: Εξοπλισμένοι με Καλάσνικοφ οι στρατιώτες στην άσκηση Saber Strike 2018 – ΦΩΤΟ

 Σάλος έχει ξεσπάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την φωτογραφία στρατιωτών του ΝΑΤΟ να χρησιμοποιούν τα πασίγνωστα ρωσικά αυτόματα τυφέκια AK-47, της εταιρίας Καλάσνικοφ. Την φωτογραφία ανάρτησε η Ομάδα Μάχης του ΝΑΤΟ στην Πολωνία στον λογαριασμό της στο Twitter.

Στις 3 Ιουνίου, το ΝΑΤΟ ξεκίνησε τις ασκήσεις Saber Strike 2018, οι οποίες ξεκίνησαν στις χώρες της Βαλτικής και στην Πολωνία, με τη συμμετοχή περίπου 18.000 στρατευμάτων από 19 χώρες.

Καθώς η βορειοατλαντική συμμαχία ξεκίνησε τα στρατιωτικά γυμνάσια με σκοπό την ενίσχυση της ετοιμότητας και της διαλειτουργικότητας στην περιοχή, η ομάδα μάχης (BG) στην Πολωνία, υποστηρίζοντας την ενισχυμένη παρουσία του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη δημοσίευσε μια αφίσα με στρατιώτες από πέντε χώρες – το Ηνωμένο Βασίλειο, την Πολωνία, τις ΗΠΑ και τη Ρουμανία.


Χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης παρατήρησαν ότι ο στρατιώτης του Ρουμανικού Στρατού είναι εφοδιασμένος με ένα τυφέκιο που μοιάζει με καλάσνικοφ ΑΚ-47. Πρόκειται για το μοντέλο Pistol Mitralieră 1990 [PM md. 90], ένα εξουσιοδοτημένο ρουμκανικό αντίγραφο του AK-47.


Tweet: «Αυτό είναι ξεκαρδιστικό, το ΝΑΤΟ με Καλάσνικοφ»


Tweet: «Kalashnikov – το όπλο των πραγματικών ανδρών σε όλο τον κόσμο!»

Οι ασκήσεις Sabre Strike 2018 ξεκίνησαν στις 3 Ιουνίου στη Λετονία, με συμμετοχή περισσότερων από 3.000 στρατευμάτων από διάφορα κράτη, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου. Η εκπαίδευση προβλέπεται να καλύψει τη Λιθουανία, την Εσθονία και την Πολωνία.

Πηγή Sputnik