Σαουδάραβες: «Με Stinger θα δολοφονούσαν τον Αμερικανό πρόεδρο»!

Μέλη της σαουδαραβικής βασιλικής οικογένειας υποστήριξαν τρομοκρατικές επιθέσεις της αλ Κάιντα, στη δεκαετία του 1990, κατήγγειλε ο Ζακάρ Μασαουί, τρομοκράτης της αλ Κάιντα που κρατείται στις ΗΠΑ!

Με επιστολή του σε Αμερικανό δικαστή, ο Μασαουί έγραψε κάτι που μπορεί να φαίνεται απίστευτο, αλλά συζητείται, με τρόπο, εδώ και χρόνια. Ο Μασαουί ανέφερε συγκεκριμένα ονόματα, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει αυτό του πρίγκιπα αλ Ουαλέντ μπιν Ταλάλ, επικεφαλής των σαουδαραβικών μυστικών υπηρεσιών στην εν λόγω περίοδο, ο οποίος, κατά τον Μασαουί, χρηματοδοτούσε την αλ Κάιντα με πακτωλό χρημάτων.

Ο Μασαουί έγραψε πως ο ίδιος ήταν υπεύθυνος για τη δημιουργία μιας ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων χρηματοδοτών της αλ Κάιντα, ώστε ο Οσάμα μπιν Λάντεν να έχει συνολική εικόνα για το ποίος και με τι ποσό υποστήριζε τον “ιερό” πόλεμο.

Υποστηρίζει επίσης πως είχε συζητήσει με ανθρώπους της σαουδαραβικής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον, ένα σχέδιο δολοφονίας του Αμερικανού προέδρου. Το σχέδιο προέβλεπε την κατάρριψη του προεδρικού αεροσκάφους Air Force One με φορητό αντιαεροπορικό πύραυλο Stinger.

Οι καταγγελίες Μασαουί, αμέσως, χρησιμοποιήθηκαν από τις οικογένειες των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, οι οποίες στράφηκαν, νομικά, κατά της Σαουδικής Αραβίας. Η αραβική χώρα, πάντως, απορρίπτει τις καταγγελίες, δηλώνοντας πως πρόκειται για προσπάθεια των δικηγόρων του Μασαουί να τον βγάλουν από τη φυλακή. “Δεν είναι αξιόπιστο πρόσωπο”, αναφέρει σαουδαραβική ανακοίνωση.

Ο Μασαουί είναι Γάλλος υπήκοος, με καταγωγή από το Μαρόκο, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια για τρομοκρατική δράση, το 2006. Ήταν ένας εκ των υπόπτων για την οργάνωση των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου. Αν οι καταγγελίες του επιβεβαιωθούν, πάντως, οι σχέσεις ΗΠΑ – Σαουδικής Αραβίας θα κλονιστούν οριστικά.

Πηγή: Sputnik
Απόδοση-Επιμέλεια:On Alert