OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Σαουδική Αραβία: Εκατοντάδες άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμούς των Χούτι

03/02/2016 - 10:48
Share on FacebookShare on Twitter

 Οι οβίδες, οι όλμοι και οι ρουκέτες που έχουν ριφθεί εναντίον πόλεων και χωριών της Σαουδικής Αραβίας, μετά την απόφαση του Ριάντ να εμπλακεί στον πόλεμο στην Υεμένη στα τέλη Μαρτίου του 2015 επικεφαλής μιας συμμαχίας αραβικών κρατών, έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 376 άμαχους, περιλαμβανομένων 63 παιδιών, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ταξίαρχος Άχμεντ Ασίρι, εκπρόσωπος της συμμαχίας.

Ο Ασίρι δήλωσε ότι οι σιίτες αντάρτες Χούτι και τμήματα του στρατού της Υεμένης που δηλώνουν πίστη στον πρώην πρόεδρο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, ο οποίος έχει συμμαχήσει με τους Χούτι, έπληξαν διάφορες περιοχές της Σαουδικής Αραβίας χρησιμοποιώντας πάνω από 40.000 οβίδες, όλμους, ρουκέτες Κατιούσα και πυραύλους τους τελευταίους δέκα μήνες. Εξάλλου «έχουν αναχαιτιστεί 12 πύραυλοι Scud», μέχρι τώρα, σύμφωνα με τον ίδιο ανώτερο Σαουδάραβα αξιωματικό.

Το γεγονός αυτό οδήγησε το Ριάντ σε σαρωτικές αλλαγές του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει οποιαδήποτε κίνηση στη μεθόριο με την Υεμένη, ανέφερε ο Ασίρι. «Τώρα οι κανόνες εμπλοκής μας είναι: αν πλησιάσεις τα σύνορα είσαι νεκρός», είπε χαρακτηριστικά ο ταξίαρχος.

Δίνοντας μια αίσθηση του πόσο σφοδρές είναι οι εχθροπραξίες στα σύνορα, ο Ασίρι σημείωσε πως μόνο χθες Δευτέρα εβλήθησαν 130 όλμοι και 15 πύραυλοι.
Ο αξιωματικός δεν διευκρίνισε τις εθνικότητες των θυμάτων, που πάντως είπε ότι στην πλειονότητά τους είναι Σαουδάραβες, ενώ ανάμεσά τους ήταν και ξένοι, χωρίς να δώσει λεπτομερέστερα στοιχεία.

Σύμφωνα με τον Ασίρι, οι βομβαρδισμοί των Χούτι και των συμμάχων τους έχουν οδηγήσει στο κλείσιμο 500 και πλέον σχολείων και έχουν εκτοπίσει πάνω από 7.000 ανθρώπους.

Μέχρι σήμερα, οι σαουδαραβικές αρχές έκαναν επίσημα λόγο για περίπου 90 στρατιωτικούς και πολίτες νεκρούς από πυρά που προήλθαν από την Υεμένη. Τον αριθμό αυτόν έδιναν η πολιτική προστασία και πηγές στις υπηρεσίες ασφαλείας και μετέδιδε το επίσημο σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Το Ριάντ έχει επικριθεί έντονα για τις απώλειες στις τάξεις των αμάχων στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς που εξαπολύει στην Υεμένη και την Κυριακή η Σαουδική Αραβία υποστήριξε ότι βελτιώνει τις μεθόδους στοχοθέτησης και ότι θα συστήσει μια επιτροπή που θα ερευνά τις καταγγελίες πως πλήττει μη στρατιωτικούς στόχους.

Τουλάχιστον 6.000 άνθρωποι, οι μισοί από τους οποίους ήταν άμαχοι, έχουν σκοτωθεί στην τελευταία φάση του εμφυλίου πολέμου στην Υεμένη, από τα τέλη του Μαρτίου, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

Η Σαουδική Αραβία επενέβη στον πόλεμο για να αποτρέψει την κατάληψη όλης της Υεμένης από τους Χούτι, που θεωρεί ότι υποστηρίζονται από το Ιράν, τον κυριότερο αντίπαλό της στην περιοχή. Ο πόλεμος όμως βρίσκεται τους τελευταίους μήνες σε τέλμα — είναι «στατικός», όπως αναγνώρισε σήμερα ο ταξίαρχος Ασίρι — παρά τη στρατιωτική υποστήριξη, τόσο από αέρος όσο και με χερσαίες δυνάμεις, που παρέχει η αραβική συμμαχία στις δυνάμεις της κυβέρνησης του προέδρου Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι.

Tags: ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑΣΙΙΤΕΣΣΟΥΝΙΤΕΣΧΟΥΤΙ

Related Posts

Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν σε ΗΠΑ: «Δεν εγκαταλείπουμε τον εμπλουτισμό ουρανίου ακόμα και αν μας επιβληθεί πόλεμος»

08/02/2026 - 10:15
Συμβούλιο Ειρήνης
ΚΟΣΜΟΣ

Το Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ θα συνεδριάσει για πρώτη φορά στις 19 Φεβρουαρίου – Ο Όρμπαν δήλωσε συμμετοχή

08/02/2026 - 09:29
Γροιλανδία
ΚΟΣΜΟΣ

Γροιλανδία: «Η κρίση με τις ΗΠΑ δεν έχει τελειώσει και δεν έχουμε ακόμα λύση αλλά δεν υπάρχει απειλή»

08/02/2026 - 09:20

Διαβάστε Επίσης

Ιράν σε ΗΠΑ: «Δεν εγκαταλείπουμε τον εμπλουτισμό ουρανίου ακόμα και αν μας επιβληθεί πόλεμος»

«Πήραν τα μέτρα» των Eurofighter: Εντυπωσιακό το «αποτύπωμα» των ελληνικών Rafale στη Σαουδική Αραβία

Το Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ θα συνεδριάσει για πρώτη φορά στις 19 Φεβρουαρίου – Ο Όρμπαν δήλωσε συμμετοχή

Γροιλανδία: «Η κρίση με τις ΗΠΑ δεν έχει τελειώσει και δεν έχουμε ακόμα λύση αλλά δεν υπάρχει απειλή»

Γερμανία: Υπέρ της παροχής μεγαλύτερης βοήθειας στην Ουκρανία τάσσεται η πλειοψηφία των πολιτών – Τι δείχνει δημοσκόπηση

Συνάντηση Τραμπ – Νετανιάχου την Τετάρτη για το πυραυλικό και πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Καιρός σήμερα: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχοπτώσεις – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Το 1912 ο Εμμανουήλ Αργυρόπουλος πραγματοποιεί την πρώτη πτήση στην Ελλάδα με αεροπλάνο τύπου Νιεπόρ 50 ίππων

Top News

Αννίτα Πάνια και Νίκος Σαμοΐλης εμφανίστηκαν μαζί στη ραδιοφωνική της εκπομπή μετά τις φήμες χωρισμού

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Παύλος Ντε Γκρες με γαλανόλευκη γραβάτα, η Μαρί Σαντάλ και ο Νικόλαος Ντε Γκρες στην τελετή έναρξης

Καρυστιανού για την τραγωδία στη Χίο: «Η λέξη εισβολή μετατράπηκε σε εισβολείς, οτιδήποτε λέω δολίως παρερμηνεύεται»

Το ραντεβού του σμήναρχου με τον Κινέζο σύνδεσμό του στην Αθήνα, οι σχέσεις με απόστρατους και οι συγγενείς που «πέφτουν από τα σύννεφα»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert