Οι σειρήνες αντιαεροπορικού συναγερμού ήχησαν το απόγευμα της Δευτέρας (20.07.2026) στο Κουβέιτ, όπως μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, καθώς συνεχίζονται οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν.
Ο στρατός της χώρας σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι αναχαιτίζει πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Λίγη ώρα νωρίτερα, οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν ανακοίνωσαν ότι πραγματοποίησαν ταυτόχρονες επιθέσεις σε τρία μέτωπα με στόχο αμερικανικά περιουσιακά στοιχεία στη Μέση Ανατολή.
تتصدى حالياً الدفاعات الجوية الكويتية لهجمات صاروخية وطائرات مسيرة معادية ، إثر العدوان الإيراني الاثم.
— KUWAIT ARMY – الجيش الكويتي (@KuwaitArmyGHQ) July 20, 2026
تنوه رئاسة الأركان العامة للجيش أن أصوات الانفجارات إن سمعت فهي نتيجة اعتراض منظومات الدفاع الجوي للهجمات المعادية.
يرجى من الجميع التقيد بتعليمات الأمن والسلامة الصادرة عن… pic.twitter.com/jwLdPMkFge
Οι IRGC έβαλαν στο στόχαστρο τη βάση Αριφτζάν στο Κουβέιτ, την αεροπορική βάση Αλ Σαχίρ στο Μπαχρέιν και το λιμάνι Μπιν Σαλμάν, στην ίδια χώρα, μετέδωσε το πρακτορείο Fars.
Αναλυτικά, οι Φρουροί της Επανάστασης υποστηρίζουν ότι χτύπησαν:
- εγκαταστάσεις αποθήκευσης και επισκευής αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών που σταθμεύουν στο αεροδρόμιο Al Sakhir στο Μπαχρέιν
- εγκαταστάσεις προετοιμασίας ναυτικών drones στο λιμάνι Salman στο Μπαχρέιν
- εγκαταστάσεις για την ανάπτυξη, την υποστήριξη και τον εξοπλισμό ειδικών ναυτικών δυνάμεων κομάντο στη βάση Αριφτζάν στο Κουβέιτ.
Η ανακοίνωση αναφέρει ότι οι επιθέσεις συνεχίζονται «σε αντίποινα και σε απάντηση στις επιθέσεις» του αμερικανικού στρατού.
Απαντώντας στον ισχυρισμό του Τραμπ, ότι η Τεχεράνη «έχει μόνο λίγους πυραύλους και drones μετά τις αμερικανικές επιθέσεις», αναφέρουν:
«Ο αδαής πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος έχει επανειλημμένα ομολογήσει την έλλειψη επίγνωσης και σοφίας του για τα παγκόσμια ζητήματα… δηλώνει ότι μόνο λίγοι πύραυλοι και μη επανδρωμένα αεροσκάφη απομένουν για το Ιράν και ότι ο αριθμός τους μειώνεται.
Θα πρέπει να γνωρίζει ότι, με τη χάρη του Θεού, ακόμη και αν αυτός ο πόλεμος διαρκέσει αρκετά χρόνια, μέχρι την τελευταία μέρα, οι πύραυλοι και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μας θα πέφτουν βροχή εναντίον Αμερικανών εγκληματιών».
Μια ανώτερη ιρανική πηγή δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι οι μεσολαβητές έχουν προτείνει 10ήμερη παύση των εχθροπραξιών για να βρεθούν τρόποι για την αναβίωση της ενδιάμεσης συμφωνίας Ιράν-ΗΠΑ.




