OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Σεμπάστιαν Κουρτς: Το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα τον προτείνει για επανεκλογή

21/06/2021 - 17:09
Σεμπάστιαν Κουρτς
Share on FacebookShare on Twitter

Την επανεκλογή, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, του από τον Μάιο του 2017 αρχηγού του, του ομοσπονδιακού καγκελάριου της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, προτείνει ομόφωνα το προεδρείο του κυβερνώντος συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, μετά από σχετική συνεδρίασή του.

Η επανεκλογή του Σεμπάστιαν Κουρτς στην κομματική αρχηγία αναμένεται να γίνει κατά το επόμενο, 39ο τακτικό συνέδριο του Λαϊκού Κόμματος της Αυστρίας στις 28 Αυγούστου. «Αυτό είναι ένα σαφές μήνυμα ότι θέλουμε να συνεχίσουμε να πορευόμαστε μαζί στον δρόμο που έχει χαράξει ο Σεμπάστιαν Κουρτς», τονίζει σε δηλώσεις του ο Γκιούντερ Πλάτερ, ο πρόεδρος της εκλογικής επιτροπής και τοπικός κυβερνήτης του ομόσπονδου κρατιδίου του Τιρόλου, εξ ονόματος των κυβερνητών των έξι – από τα συνολικά εννέα – κρατιδίων, στα οποία κυβερνά το Λαϊκό Κόμμα, και εκ μέρους όλων των κομματικών οργανώσεων του.

Η πολιτική πορεία του

Διατελώντας υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση συνασπισμού του Σοσιαλδημοκρατικού και του Λαϊκού Κόμματος, ο τότε 30χρονος Σεμπάστιαν Κουρτς είχε εκλεγεί νέος αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος στις 14 Μαίου 2017, διαδεχόμενος στην θέση αυτή τον παραιτηθέντα, τέσσερις ημέρες νωρίτερα, Ράινχολντ Μίτερλενερ, που ήταν αντικαγκελάριος της κυβέρνησης.

Αμέσως μετά την εκλογή του ο Σεμπάστιαν Κουρτς είχε καταγγείλει την κυβερνητική συνεργασία με τους Σοσιαλδημοκράτες και είχε ζητήσει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, την οποία έθετε εξ αρχής ως προϋπόθεση για να αναλάβει την ηγεσία του Λαϊκού Κόμματος στην οποία προωθούνταν από καιρό από τους «σκληροπυρηνικούς» του κόμματος.

Λόγω της τότε – όπως και αργότερα — μεγάλης δημοτικότητας του, ο Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος επικρίνονταν από τους αντιπάλους του για «λαϊκισμό», φέρεται, σύμφωνα με τις τότε αναλύσεις, να εκλαμβάνονταν από τους «σκληροπυρηνικούς» του Λαϊκού Κόμματος ως το «μέλλον» του που θα το οδηγούσε σε μεγάλη άνοδο των ποσοστών του ή ακόμη και στην πρώτη θέση σε πρόωρες εκλογές, όπως και τελικά συνέβη στις 15 Οκτωβρίου 2017.

Το επίτευγμά του

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς είναι ο 19ος στη σειρά αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος, μετά το 1945, με τον μακροβιότερο αρχηγό του (μεταξύ 1995 και 2007) να υπήρξε μεταπολεμικά ο Βόλφγκανγκ Σιούσελ, ο οποίος διετέλεσε από το 2000-2006 καγκελάριος της πλέον αμφιλεγόμενης αυστριακής κυβέρνησης, του δεξιού-ακροδεξιού συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος και του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων του Γεργκ Χάιντερ, της πρώτης κυβέρνησης στην Ευρώπη με συμμετοχή της ακροδεξιάς.

Εντυπωσίασε ιδιαίτερα η περίπτωσή του, όταν στα 24 χρόνια του ο Σεμπάστιαν Κουρτς αναλάμβανε στην πατρίδα του, την Αυστρία, υφυπουργός Ενσωμάτωσης, στα 27 του χρόνια γινόταν υπουργός Εξωτερικών, στα 30 του αρχηγός, με πρωτοφανείς υπερεξουσίες, του συγκυβερνώντος τότε με τους Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, και στα 31 του αναλάμβανε τη διακυβέρνηση της χώρας του ως καγκελάριος και αναδεικνυόταν ο νεότερος ηγέτης στον κόσμο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters

Tags: ΑΥΣΤΡΙΑΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΚΟΥΡΤΣ

Related Posts

Νετανιάχου
ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: «Το Ισραήλ διευρύνει την ουδέτερη ζώνη στον Λίβανο – Η επιχείρηση κατά του Ιράν συνεχίζεται»

25/03/2026 - 21:42
Ιράν - ΗΠΑ - Νησί Χαργκ
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: «Έχουμε πληροφορίες ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζουν χερσαία επιχείρηση στα νησιά μας, μέσω γειτονικής χώρας»

25/03/2026 - 21:00
Ιράν - ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: «Ο Τραμπ θα πλήξει ακόμη πιο σκληρά το Ιράν εάν δεν αποδεχτεί την ήττα του», προειδοποιεί ο Λευκός Οίκος

25/03/2026 - 20:34

Διαβάστε Επίσης

Σταθερό αποτύπωμα των Ενόπλων Δυνάμεων στην Κύπρο: Αλλαγή φρουράς με νέα πλοία και μαχητικά στη Μεγαλόνησο

Καιρός σήμερα: Αραιές νεφώσεις και τοπικές βροχές στα δυτικά

Σαν σήμερα: Το 1896 ο Λεωνίδας Πύργος γίνεται ο πρώτος Έλληνας Ολυμπιονίκης στην ιστορία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων

Νετανιάχου: «Το Ισραήλ διευρύνει την ουδέτερη ζώνη στον Λίβανο – Η επιχείρηση κατά του Ιράν συνεχίζεται»

Ιράν: «Έχουμε πληροφορίες ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζουν χερσαία επιχείρηση στα νησιά μας, μέσω γειτονικής χώρας»

ΗΠΑ: «Ο Τραμπ θα πλήξει ακόμη πιο σκληρά το Ιράν εάν δεν αποδεχτεί την ήττα του», προειδοποιεί ο Λευκός Οίκος

NYT: Το Ισραήλ προσπαθεί να καταστρέψει την ιρανική βιομηχανία όπλων μέσα σε 48 ώρες, πριν κάνει συμφωνία ο Τραμπ

To Ιράν απειλεί με επιθέσεις και στο στενό Μπαμπ ελ-Μαντέμπ στην Ερυθρά Θάλασσα, «αν οι ΗΠΑ επιχειρήσουν οποιαδήποτε χερσαία δράση»

Top News

Εριέττα Κούρκουλου - Βύρωνας Βασιλειάδης: Φωτογραφίες από την απόδραση στο Ναύπλιο με τους γιους τους

Ο Έλληνας πρέσβης διόρθωσε το «Μακεδονία» της Μελάνια Τραμπ και «πρόλαβε» μεγάλο ατόπημα

Κόνι Μεταξά: Δεν είμαι ανοιχτή σε νέο έρωτα, περνάω ωραία μόνη 

Σίσσυ Χρηστίδου σε Κωνσταντίνο Βασάλο: «Μπορεί να μένουμε σε μία ιστορία που είναι πολύ τοξική, αλλά να μην το ξέρουμε»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert