Σεβαστούπολη: Παραδέχεται «ζημιές» σε πλοίο το Ρωσικό ΥΠΑΜ και ρίχνει το φταίξιμο στους Βρετανούς

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατηγόρησαν σήμερα την Ουκρανία και τη Βρετανία για τη μαζική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, στην Σεβαστούπολη.

Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, από την επίθεση αυτή προκλήθηκαν «μικρές ζημιές» σε ένα από τα πλοία που ήταν σταθμευμένο στη Σεβαστούπολη.

«Η προετοιμασία αυτής της τρομοκρατικής ενέργειας και η εκπαίδευση του στρατιωτικού προσωπικού του 73ου ουκρανικού Κέντρου Ειδικών Ναυτικών Επιχειρήσεων έγιναν από Βρετανούς ειδικούς που εδρεύουν στο Οτσάκοφ, στην περιοχή του Μικολάγιεφ της Ουκρανίας» ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας σε ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στο Telegram.

Κατά τον φιλορώσο κυβερνήτη της περιοχής, η σημερινή επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον των εγκαταστάσεων του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα, στην Σεβαστούπολη, ήταν η πιο «μαζική» που έχει σημειωθεί στον πόλεμο της Ουκρανίας.

«Αυτή τη νύχτα σημειώθηκε η μαζικότερη επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και με τηλεχειριζόμενα οχήματα επιφανείας στα νερά του κόλπου της Σεβαστούπολης» από την έναρξη του πολέμου, είπε ο Μιχαήλ Ραζβοζάγεφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS.

Η Μόσχα υποστηρίζει ότι τα πλοία που στοχοθετήθηκαν συμμετείχαν στην προστασία των νηοπομπών που έχουν αναλάβει την εξαγωγή των ουκρανικών σιτηρών.